Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Christian Sørensen hjemkører topresultat i EM for karting

Go Kart 
22/06/13 

Sydvestjyden Christian Sørensen viste igen flot storform, når det gælder i karting på topplan. Varde-teenageren har ellers oplevet et konkurrence-forår i den skrappeste internationale non-gearklasse: KF uden podieplaceringer.
 

- I al beskedenhed blev Christian nr. 2 ved det uofficielle VM i 2011, oplyser far og teamchef Erik Sørensen. - Han har derimod endnu ikke scoret medaljer ved Europamesterskabet (EM), og derfor har årets 2 EM-afdelinger stået højt på 2013-sæsonplanerne.


Christian Sørensen var med i front ved EM-semifinalen på Alcaniz-kartingbanen i Spanien

Christian Sørensen & Co. deltog i EM-løbene i samarbejde med det rutinerede svenske kartingteam: Ward Racing, hvor han fik tildelt en rutineret dansk mekaniker: Michael Bo Andersen, som selv kører karting på frontplan.

- Gennem årene har Christian været kører i flere af Europas top-supportteams, fortsætter Erik Sørensen. - Ward Racing forstår imidlertid at skabe et godt miljø midt blandt adrenalin-kickene, men frem for alt supportere med konkurrencedygtige karts.


Michael Bo Andersen (t.h.) var en rutineret mekaniker for Christian Sørensen i Spanien

I EM-arrangementet deltog 71 kørere - fordelt på 24 nationer. Christian Sørensen var flyvende fra allerførste meter ved EM-semifinalen på den hurtige kartingbane i spanske Alcaniz. Sydvestjyden scorede hurtigste KF-omgangstid under tidtagningen, og kunne derfor starte forrest i alle sine kvali-heats.

- I et EM-arrangement tørster alle kørere naturligt efter podieplaceringer, forklarer Christian Sørensen. - Konkurrencen er yderst jævnbyrdig og hård/intens, fordi TOP 25-kørerne ligger inden for samme halve sekund på en baneomgang. På den 1.671 m. lange rundstrækning i Spanien svarede dette til 14 m. forskel hen over målstregen.


Christian Sørensen (t.v.) fik overrakt en sølvpræmie på sejrspodiet i Alcaniz

- Først og fremmest gjaldt om at slippe fri for hundeslagsmålet midt i startfeltet, supplerer Erik Sørensen. - Dette klarede Christian til UG i kvali-heatene, og han skulle derfor starte treer i det ene semifinale-heat. Her fremviste han igen god race craft, og kom hjem over målstregen som etter.

EM-arrangementet i Spanien fik hurtigt den dovne sved til at fordampe fra kørerne, idet konkurrence-weekenden blev afviklet i varmegrader svingende omkring 35: - I finalen startede jeg som etter, og jeg kom godt af sted uden sammenstød med konkurrenterne. På anden baneomgang blev jeg overhalet af en konkurrent, men jeg kunne kontrolleret holde toeren hjem over målstregen. Vi havde ikke valgt den mest optimale dækstrategi, men vi tager derfor revanche til selve EM-finalen!


Christian Sørensen ser frem til en spændende EM-finale for KF i Ortona (I) sidst i juli

Anden halvdel af EM-serien bliver kørt på Ortona i Italien i slutningen af juli. Den 1.6 km. lange kartingbane ligger 240 km. øst for Rom. Resultaterne fra både Alcaniz og Ortona er tællende til EM-slutstillingen 2013.

Kartingteam Christian Sørensen

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Christian Sørensen
  •