Kraftig fremgang at spore

20/06/13

Weekenden 15.-16. Juni var det tid for Jens Jensen til at besøge FDM Jyllandsringen, hvor den anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge skulle køres.
Den lange ventetid mellem Åbningsløbet i april på Ring Djursland, og Sommerløbet på FDM Jyllandsringen var blevet brugt til grundig forberedelse.

Sidste gang i oktober 2012, da Jensen Racing senest var på FDM Jyllandsringen, var det koldt og regnfuldt. Vejrudsigterne forud for weekenden var meget usikker, men i det mindste skulle det ikke blive så koldt som ved de foregående løb.

Lørdag formiddag skulle træningen køres. Teamet havde ændret bilen tilbage til grundsetup'et som før Ring Djursland, så man vidste hvad man havde at gå ud fra.

Stille og roligt kunne Jens køre hurtigere og hurtigere, og lære grebet at kende rundt på banen.

Da træningen var omme var det en helt sensationel 9. plads.

"Da jeg kom ud at køre i træningen kunne jeg godt mærke at den kørte godt," fortæller Jens

"Jeg døjede dog lidt med noget hjulspin ud af svingene, og jeg regnede egentlig med at det ville have kostet rigtig meget tid. Men tiden var jeg meget positivt overrasket over."

(Foto: Denner Photo)

Teamet lavede nogle små setup ændringer for at forsøge at fjerne hjulspinnet, og herefter gik det ud til kvalifikationen.

Setup justeringen kunne tydelig aflæses på tiden, og efter få omgange kørte Jens hurtigere end han havde gjort i træningen. På hans 11. omgang blev den endelige kvalifikationstid sat med en super omgang, som sikrede startplads nummer 9 til heat 1.

"Det var helt fantastisk. Alt sad bare perfekt på den omgang, og da jeg havde kørt den, bestemte jeg mig for at køre i pit, da jeg vidste at jeg ikke kunne køre hurtigere, med de dæk at jeg kørte med," sagde den glade kører.

Der var dog ikke meget tid til at glæde sig over det gode resultat, da heat 1 allerede skulle køres 1½ time efter kvalifikationen.

Da starten gik, fik Jens Jensen en ok start, hvor han lå side om side med 7. pladsen ned mod sving 1. Imidlertid blev han fanget lidt på inderbanen, og måtte trække sig igen. Herefter kom der bare et helt tog af biler og tog yderbanen. Det gik helt indtil svingene kaldet "hesteskoen", inden at han kunne få døren lukket i. 9. pladsen blev vekslet med en 15. plads og yderligere et par konkurrenter kom forbi på de efterfølgende omgange.

Den blå Peugeot 106 Rallye med nummer 86 på siden kunne trille over målstregen som nummer 17, hvilket var et meget skuffende resultat, når man tager startplaceringen i betragtning. Men teamet kunne trods alt trøste sig med at hele lørdagen var blevet afviklet uden nogen regn - en regn der kom 10 minutter efter heatet var slut!

Søndag eftermiddag var det tid til heat 2. De grå skyer hang og truede med at lukke op for vandet når som helst - hvilket de for øvrigt allerede havde gjort et par gange i løbet af søndagen.

Op til starten var banen dog knastør, så teamet kørte, ligesom alle de andre kørere, ud på tørvejrsdæk. På opvarmnings omgangen måtte der dog gang i vinduesviskerne, for at holde regndråberne fra ruden. Regnen gjorde banen ekstra fedtet, så da starten gik ned mod sving 1, valgte Jens at være på den sikre side, for at undgå at køre af banen eller ramme nogle konkurrenter. Det kostede et par placeringer, men på 3. omgang var de alle vundet tilbage, da mange af de forankørende spandt rundt på banen eller kørte helt af.

De resterende omgange gik med solid taktisk kørsel, og da regnen først rigtigt satte ind på 8. omgang, tog Jens det endnu mere stille og ville bare have bilen med hjem i pointene. Det viste sig også at være et rigtig godt valg, da den taktiske kørsel resulterede i en 12. plads blandt de 18 gennemførende. Det er en tangering af hans hidtil bedste resultat i Yokohama 1600 Challenge.

"Jeg går fra weekenden med blandede følelser," opsummerer Jens

"Jeg er super glad for at jeg kan køre en så perfekt omgang i kvalifikationen, men jeg skal også fokusere på at forbedre mine løb, så jeg kan holde placeringerne, når starten går. Det var det, der var problemet denne weekend. For bilen kørte perfekt, så der var kun mig at skyde skylden på." slutter Jens

Jens Jensen indtager i øjeblikket 16. pladsen i mesterskabet ud af 24 kørere, og med kun 5 point til top 10, er der masser af kæmpe for i det officielle DIF Danmarksmesterskab.