Rotax

RS Competition fortsætter i toppen og vinder i Micro og Mini

Rotax
20/06/13

Med top 10 placeringer i alle klasser og otte podieplaceringer ud af 14 mulige kunne RS Competition ved fjerde Rotax Max Challenge afdeling på Als i det sydlige Jylland igen notere et flot resultat. Samtidig sørgede teamets mindste, Malthe Jakobsen og Frederik Vesti i Rotax Micro og Mini, for at udbygge deres mesterskabsføring yderligere, da de gentog succesen fra forrige løb og igen efter flot løbskørsel kunne stille sig øverst på podiet.

Således var Malthe Jakobsen endnu engang suveræn, og forsvarede sin mesterskabsføring på fornemste vis ved at vinde både tidtagning, indledende heat, prefinale og finale. Der er ingen tvivl om, at han ved næste løb på sin hjemmebane i Thy vil blive ligeså svær – hvis ikke helt umulig – at fange.

Teamets yngste udgør et stærkt team

Med 18 Rotax Mini deltagere var der denne gang lagt op til godt race, og Frederik Vesti kom da heller ikke sovende til sejren og fik denne gang hård konkurrence af Mikkel Höyer. En tæt kamp mellem de to i finalen så længe ud til at skulle blive vundet af Mikkel, indtil Frederik midt i heatet så hullet og straks udnyttede muligheden for at overtage føringen, som han holdt til slut og dermed endnu engang kunne krydse stregen som vinder. For Mikkel Tygesen blev en 8. plads i finalen weekendens bedste resultat og med omgangstider tæt på de hurtigste er der ingen tvivl om, at Mikkel forbedrer sig markant fra gang til gang.

I Rotax Junior klassen var Hjalte Hellenberg igen stærkt kørende, og de tre RS Competition kørere, Mathias Kristensen, Kristian Thorsen og Philip Vollstedt skulle alle holde tungen lige i munden for at følge med. De kvalificerede sig i tidtagningen i nævnte rækkefølge som nummer 2, 3 og 6. Efter de indledende heats havde Kristian avanceret til andenpladsen, mens Mathias og Philip nu var på 3. og 7. pladsen. Junior finalen foregik som perler på en snor, og alle tre kørere indfandt sig forholdsvis hurtigt på deres slutplacering. Her blev Mathias bedst på 3. pladsen, mens Kristian og Philip placerede sig som nummer 5 og 10.

Tobias Holm på vej mod en af weekendens sejre

Hos Seniorerne var Tobias Holm denne gang stærkt kørende og satte tiden i tidtagningen og blev i Super Pole bedst placerede RS kører med en 4. plads. Efterfølgende tog han den ene af de to mulige sejre i de indledende heats, og ligeledes blev han vinder af lørdagens finale 1. Til søndagens prefinale og finale bakkede han lidt og fik til finalen en 7. plads efter en super indsats. Også Martin Mortensen var igen helt med fremme og vandt også sine indledende heats, hvilket gav ham Pole Position til prefinalen. Her kom teamkammerat Alexander Lauritzen på banen. Han udviste god fart og tog sig af andenpladsen, mens Martin måtte se sig henvist til tredjepladsen. Sidste års RS Competition kører, Casper Bonne Petersen, blev finalens vinder, mens Martin tog sig af tredjepladsen og dermed sikrede sig vigtige point til Challenge Mesterskabet. Alexander placerede sig som nummer 5, mens teamets øvrige Senior kørere Jan Jønck, Christian Loft, Thor Christensen og Mark Meyer Hellqvist blev nummer 6, 9, 10 og 13. Thor Christensen kørte finalens hurtigste omgangstid - stor respekt for det efter i år kun at have deltaget i første afdeling i Ikast. Jan Jønck fører stadig mesterskabet foran Martin Mortensen, men havde en svær weekend efter et sammenstød med Mads Thomsen i de indledende heats.

DD2 kører, Jannie Johansen, havde en weekend plaget af motorproblemer, som først rigtig blev løst til søndagens prefinale og finale, hvorfor det derfor var svært at finde det rigtig kartsetup. En 4. plads med andenhurtigste tid blev hendes slutresultat.

Resten af juni måned står for RS Competition i motorsportens tegn, når Formel Ford drengene, Michael Markussen og Lasse Sørensen, i den kommende weekend skal i aktion på Jyllandsringen. I Le Mans weekenden har teamets hjemmebane i Vojens 50 års jubilæum og afholder i den forbindelse 24 timers Le Mans i udlejningskarter, hvor flere af RS Competitions chauffører vil være at finde på de deltagende hold. I slutningen af juni går det så igen løs med Rotax Max Challenge, når femte afdeling afholdes i det nordlige Thy.