Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama SuperCup

Opbakning til ProRacing

Yokohama
SuperCup 

20/06/13 
Yokohama

Sommerløbet den 15.-16. juni på Jyllandsringen, blev i mange henseender en spændende weekend for Jakob Borum og hele teamet. Spændingen startede faktisk til Classic Race Århus, hvor Jakob Borum stillede op som gæstekøre i Youngtimer Cup. Desværre endte den optræden i en betonklods, hvilket betød travlhed for teamets mekanikkere og Benny fra Auto Care Skovby.
 

Bilen skulle i bænk og rettes op, en del pladearbejde skulle laves, og der skulle diverse nye ophæng til. Fredag d. 14/6 om aftenen med kun godt 12 timer til tidtagningen stod bilen færdig, så det med at teste bilen var noget der skulle ske i tidtagningen lørdag formiddag.

ProRacing og teamets gode sponsor MPM Oil/ Swelube AB havde i samarbejde valgt at benytte weekenden til et spændende arrangement for kunder og forretningsforbindelser. MPM Oil’s forhandler i Norden er Swelube AB. De holder til i Sverige, og de satser på at vokse på det danske marked. Direktør Mikael Fredriksson fra Swelube havde taget turen til Jyllandsringen, og var med til hele arrangementet. ”Gode sponsorer som MPM Oil/ Swelube AB, der virkelig engagere sig, er og bliver vigtig for motorsporten i Danmark, og vi er meget glade for at de har valgt at støtte os” udtaler Jakob Borum.


Jakob og Mikael Fredriksson er klar til at modtage gæster i teltet
(Foto: Keld Dohm)

Som tidligere nævnt så havde der ikke været tid til at teste inden tidtagningen, og det stod ret hurtigt klar at motoren ikke gik som den skulle. Der var simpelthen ikke det træk i den som den plejer at have. Det betød, at Jakob noget uvant endte på en 11. plads i tidtagningen med over 3 sekunder op til Martin V. Jensen på pole. Heldigvis var problemet blot en tænd spole, der var stået af, så det var hurtigt løst.

Til heat 1 var der ingen tvivl, problemet var løst. I løbet af første omgang lykkedes det at køre op på fjerde pladsen, og efter omgang 2 lå Jakob 3’er. På omgang 4 hoppede den ene trækaksel så ud, og Hondaen blev pænt parkeret på indercirklen. Med 2. hurtigste tid i heatet nåede Jakob at få vist Honda’ens hurtighed.

Teamets nye mekaniker Sune fik dog i samarbejde med de 2 gamle mekanikker Bent ( i civil) og Peter, hurtigt klaret problemet, så nu var der lagt i kakkelovnen til race om søndagen.

I heat 2 starter Jakob fra position 17, og efter et sammenstød i sving 1 (se video) mellem nogle af de andre biler lå Jakob på 18. og næstsidste pladsen efter første omgang. Herefter begyndte Jakob stille og roligt at arbejde sig op igennem feltet, således at han efter omgang 10 lå 5’er lige bag ved Rasmus Wendelboe. På omgang 11 går Jakob indenom på det ny banestykke, og Rasmus Wendelboe lukker døren så sent at de to støder ganske hårdt sammen. Jakob’s højre forfælg får brækket et ganske stort stykke af, men Jakob forsøger at få bilen i mål for bare at få lidt point, men må på sidste omgang sande at det ikke går, og han må liste ud i pitten uden at fuldføre heatet.

Endnu engang kom Sune på hårdt arbejde. Hele bilen blev gennemgået, buler blev nødtørftigt rettet ud, sporing blev kontrolleret osv. På nær bagkofangeren var bilen helt klar til heat 3.

I sidste øjeblik blev det besluttet at skifte til regnvejrsdæk og regnvejropsætning, hvilket viste sig som en rigtig god ide. Vandet væltede simpelthen ned over Jyllandsringen, noget der normalt passer Jakob rigtig godt. En af de nye ting der er monteret på bilen er en ny og meget stiv krængningsstabilisator, rigtig godt i tørvej, men i så meget vand betød det at bilen konstant skred over forhjulene, og Jakob formåede derfor ”kun” at køre sig op fra en startplacering som nr 17. til en 8. plads.

Til alle 3 heat havde Jakob onboard kamera på og de 3 heat kan alle ses på youtube:

Heat 1: https://www.youtube.com/watch?v=Iih0La0LwrY

Heat 2: https://www.youtube.com/watch?v=oT0FjevGUXk

Heat 3: https://www.youtube.com/watch?v=3RxK8xPt3IE

En weekend der vil blive husket for fantastisk mekanikker arbejde, gode sponsorer, god stemning i teltet, hvorimod det pointmæssige resultat langt fra var som ønsket.

Nu er der sommerferie for teamet, og den skal bruges på at finpudse både bilen og formen, og så vender teamet stærkt tilbage til augustløbet på Ring Djursland den 17. – 18. august.

Honda ProRacing
Keld O. Dohm


Læs mere om:
  • Jakob Borum
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - Yokohama SuperCup
  •  
     

    Yokohama SuperCup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: