Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Frank Nielsen: ”Motoren sprang i luften”

DM Rally 
19/06/13 

Rallykøreren fra Odder måtte udgå med et brag fra det seneste DM-rally
Føringen i kampen om Danmarksmesterskabet i rally forsvandt i en stor røgsky for Frank Nielsen og hans co-driver Per Brodersen, da de i weekenden var til start i Ecoteck Rally Himmerland med Hobro som base. Årsagen var en ødelagt motor i deres røde og hvide Citroën C2 R2 Max.
 

”Motoren sprang i luften. Sådan rigtig alvorligt,” fortæller Frank Nielsen. ”Det skete på den fjerde hastighedsprøve, hvor vi var på vej ud ad et lige stykke vej. Vi kørte op gennem gearene, dog uden på noget tidspunkt at være i omdrejningsbegrænseren, da motoren sagde en mærkelig lyd. Olietrykslampen lyste med det samme, og så var der en stor hvid røgsky bag os.”

”Ved den forrige hastighedsprøve havde vi godt nok haft et gasspjæld, der drillede, så det var svært at holde motoren i tomgang, men ellers var der ikke noget, som indikerede, at den skulle springe i luften. Ingen lamper havde været tændt eller noget som helst. Det var virkelig det, man kalder at springe i luften, når man taler om motorer.”


Frank Nielsen og Per Brodersen var godt kørende, indtil motoren eksploderede

Hvad, der gjorde uheldet ekstra ærgerligt for Frank Nielsen og Per Brodersen, var det faktum, at Klaus Hammer og Christoffer Lassen for andet DM-rally i træk vandt divisionen og nu har overtaget førstepladsen i kampen om Danmarksmesterskabet.

”Nu er vi toere i mesterskabet og har en hård kamp foran os, for Klaus og Christoffer har en noget hurtigere bil, så vi skal virkelig kæmpe,” siger Frank Nielsen.

”Men først skal vi have repareret motoren. Det var planen, at vi her i sommerferien skulle have den åbnet for at checke den rutinemæssigt og give den nogle nye stempelringe og nye plejlstangslejer. Det var kun en servicering, der var planlagt, men nu skal den godt nok have den helt store tur.”

fn-rally.dk


Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Hobro
  • 15/06/13 - Hobro - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: