Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

‘Scrutineering’ markerer begyndelsen på en spændende Le Mans-uge

Le Mans 
18/06/13 

Le MansAlle tre Audi-biler og -teams blev præsenteret til den officielle scrutineering-session i dag - den tekniske kontrol som også kaldes 'le pesage' - på Place de la République i Le Mans midtby. Kørerne blev straks budt velkommen af tusinder af fans, som ville se deres helte og bilerne på nærmeste hold i hjertet af den franske by.
 

Le Mans 2013 bliver et år af historiske dimensioner. Den første udgave af udholdenhedsløbet blev afholdt for 90 år siden, og i år forventer Tom Kristensen - løbets mest succesfulde kører nogensinde - at være med i kampen om endnu et topresultat med sine teamkammerater Loïc Duval og Allan McNish. I april vandt trioen åbningsløbet af FIA World Endurance Championship (WEC) på Silverstone. Sidste år sluttede Kristensen og McNish på andenpladsen på Le Mans.


(Foto: Laurent Chauveau)

"Der findes ikke noget andet løb, som man skal forberede sig på så minutiøst. Vi har ikke kørt på denne bane i et år, og det forklarer hvorfor testdagen sidste søndag var så vigtig. Audi har løbende forbedret R18 e-tron quattroen og taget sig af en masse små detaljer. Kampen bliver igen i år tæt og hård. Den bedste performance er lige så vigtig som konsistente tider er. På det personlige plan kører Allan og jeg uden Dindo Capello som teamkammerat for først gang i syv år på Le Mans. Vores nye kollega Loïc Duval er hurtigt og fyldt med motivation. Vi tre har allerede opbygget en god forståelse," siger Tom Kristensen.

Selvom Audi er ubesejrede i år i og til trods for at Tom Kristensens teamkammerat Loïc Duval satte hurtigste tid på testdagen den 9 juni, så er der et vigtigt spørgsmålstegn: Mere end nogensinde er det usikkert hvorvidt reglementet mellem diesel- og benzinbiler er ligeligt balanceret til at sikre fair og ens styrker over løbets distance. Siden januar er dieselbilerne blevet pålagt flere og flere restriktioner.

Fans kan følge Le Mans 2013 live på Eurosport og på adskillige andre Tv-kanaler samt på internettet via www.audi-motorsport.com, som også inkluderer onboard-kamera og telemetri på alle tre Audi R18 e-tron quattro-biler. Audi Sport's app med liveopdateringer er også tilgængelig.

Onsdag, 19. juni
16:00-20:00 Fri træning
22:00-00:00 Qualifying 1

Torsdag 20. juni
19:00-21:00 Qualifying 2
22:00-00:00 Qualifying 3

Lørdag, 22. juni
09:00-09:45 Warm-up
15:00 24-timersløbet begynderTomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Le Mans
  • 23/06/13 - Le Mans - Le Mans
  •