Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legend Car Cup

Sejr og for lidt point til Nymark

Legends Cup 
18/06/13 

Legends Car CupSommerløbet på FDM Jyllandsringen gik ikke helt som håbet for den unge Frederik Nymark. Selv om han fik en sejr, fik han ikke helt de point han havde brug for i weekenden.
 

Weekenden startede rigtigt godt, da Frederik allerede i træningen viste at han var klar til at samle point. Da træningen sluttede, var den unge Frederik over et sekund hurtigere end næstbedste bil på banen.


Frederik Nymark var hurtigst under træningen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Under træningen drillede den danske sommer med lidt regn og Frederik skulle lige omstille sig til den våde asfalt. Det betød at han kørte sjette hurtigste tid. Da man vender hele feltet til første løb var det lig med en startplacering som nummer femten.


Kvalifikation i regn.
(Foto: Motorsporten.dk)

At starte som nummer 15 er næsten bagerst i feltet, men da de røde lamper slukkede og første løb gik i gang var det blevet tørvejr, så Frederik kunne give den gas som under træningen. En kamp op gennem feltet gav gevinst og da der blev vinket med det ternede flag, var det Frederik Nymark der kørte først over stregen.


I første løb var der god fart på.
(Foto: Motorsporten.dk)

Andet løb startede godt, men allerede i første sving for enden af langsiden gik det galt. Frederik blev involveret i en episode med to andre konkurrenter, hvor den ene fik givet ham et puf, så han endte løbet i sandkassen.

”Det er lidt noget ØV når man mister point fordi man bliver ramt og må udgå i et løb, men det kan jo ske for os alle sammen, så jeg må bare se fremad og bruge hovedet næste gang” sagde Frederik Nymark om uheldet.


Lige før det går galt i andet løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Startplaceringen i weekendens tredje og sidste løb er baseret på opnåede resultater fra de tidligere kørsler, på grund af uheldet i andet løb skulle den unge Nymark starte midt i feltet. Det blev en hård kamp op gennem feltet og det var ikke nemt, men da han endelig kom fri af langsomt kørerende konkurrenter var han nummer tre, men med for lang afstand op til de to forankørende, blev det ikke til mere.


Der skulle kæmpes i tredje løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Denne weekend blev Nymark Racings gæstebil kørt af Morten Buus. Han har tidligere kørt Renault Clio i DEC og nogle udvalgte løb i Peugeot Spider Cuppen.

Morten havde ikke haft mulighed for at teste i en Legend bil før weekenden og fik derfor kun ti minutter introduktionstid under træningen, inden han skulle køre kvalifikation. Allerede efter træningen kunne man se det der drengede smil på hans læber.

”Nej hvor er det sjov” kom det fra Morten ”nu skal jeg lige lære at køre sådan en Legend, men det er sjovt.”


Morten Buus første gang i bilen.
(Foto: Motorsporten.dk)

At køre en Legend bil er ikke altid nemt og ikke det samme som at køre en Peugeot Spider fandt Morten Buus ud af. Der blev lavet lidt fejl undervejs, men generelt var det faktisk en flot debut i Legend Car Cuppen.


Ja man skal jo lige finde ud af sådan en Legend.
(Foto: Motorsporten.dk)

Morten Buus fik 18 point på kontoen og hans bedste placering i et løb var som nummer elleve, så det må være en godkendt weekend for en chauffør som aldrig har siddet i en Legend bil før.


Nu er der gang i den.
(Foto: Motorsporten.dk)

Nu skal der holdes lidt sommerferie og når Nymark Racing skal ud og hente flere point bliver det til Grand Prix Danmark på Jyllandsringen i slutningen af august. Her har Nymark Racing store planer og overraskelser at byde på. Der vil både være underholdning og større biler i teamteltet...

Nymark RacingLæs mere om:
  • Frederik Nymark
  • Morten Buus
  • Nymark Racing
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - Legends Cup - DM
  •