Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Overhalinger er god træning

SuperCup 
18/06/13 

Nicolaj Møller Madsen kæmpede med teknikken og vejrguderne på FDM Jyllandsringen, da det nordfynske racertalent deltog i Yokohama Super Cup i sin VW Polo GTi.
 

Som en velkommen afstikker fra deltagelsen i den tyske VW Scirocco R Cup var Nicolaj Møller Madsen veloplagt til en weekend med godt race og besøg fra sponsorer, erhvervsklub og Børnehjælpsdagen. Bilen var nydekoreret i samme design som Scirocco-raceren, og teltet var gjort klar til besøg.


VW Polo'en ligner nu Scirocco-raceren
(Foto: Gripping Media)

Tiderne så også fornuftige ud, da fynboen kørte tidtagning lørdag formiddag. Fjerdehurtigste omgangstid blev det til i et felt bestående af gode biler og dygtige chauffører.

- Det var absolut okay! Vi har har valgt at bruge kræfter på deltagelsen i VW Scirocco R Cup, så min VW Polo er nok ikke helt i samme flotte stand som nogle af dem som kørte hurtigere, siger Nicolaj, som alligevel ikke var mere end et par tiendedele af et sekund fra andenpladsen.

- Jeg har ikke kørt med Polo'en på Jyllandsringen før, så tidtagningen blev mest brugt på at lære banen at kende på brugte dæk.

Da første heat blev kørt samme eftermiddag, skyllede en voldsom regnbyge ned over banen. Det betød ikke meget for Nicolaj, som allerede på opvarmningsomgangen måtte trække til siden med en knækket trækaksel. Den blev repareret og bilen gjort helt klar til søndagens to løb.

- Det er selvfølgelig surt at holde og se på at de andre kører løb, men hvis jeg skal se positivt på det, så får mine gæster da chancen for at se mig overhale, lød det fra en grinende Nicolaj Møller Madsen.


Der blev kæmpet om placeringerne. Her mod en anden fynbo; Michael Outzen
(Foto: Gripping Media)

Overhalinger blev det også til. Nicolaj brugte heatets 13 omgange til at køre sig fra 21. pladsen til fjerdepladsen - for at blive udelukket fra heatet for ikke at overholde mindstevægten.

- Det var et skide skægt heat for at sige det ligeud. Desværre var alt vandet - cirka seks liter - løbet af motoren, og det var nok til at bilen vejede tre kilo for lidt. Så jeg blev diskvalificeret, og det er fair nok - men drønærgerligt!

Sidste heat blev næsten en kopi af andet heat. Nicolaj startede bagerst på en regnvåd bane og kæmpede sig frem i feltet. Mod slutningen nåede han tredjepladsen, men blev påkørt af en konkurrent og røg tilbage på sjettepladsen. Alligevel fik den hurtige fynbo kæmpet sig op på fjerdepladsen inden det ternede flag.

- Det var et virkelig fedt race, hvor jeg virkelig viste farten, og resultatet er da bestemt godkendt! Jeg ville gerne have haft tredjepladsen, men sådan går det ikke altid. Super Cup er en hård klasse at køre i, men det er god træning forud for næste løb i VW Scirocco R Cup! Jeg har talt mig frem til at jeg lavede 38 overhalinger fordelt på to heat og i alt 25 omgange! Jeg håber at det har været med til at give mine gæster en god oplevelse.


Nicolaj overhalede sin vej frem
(Foto: Gripping Media)

Når Nicolaj trækker køredragten på igen, bliver det i den sydtyske by Nürnberg, hvor han skal køre på bybanen Norisring.

Nicolaj Møller Madsen
www.nicolaj.eu

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - SuperCup
  •