Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff udbyggede DM-føring

DM Rally 
18/06/13 

Suzuki Motorsports forsvarende Danmarksmestre fik maksimalt udbytte af deres deltagelse i Ecoteck Rally Himmerland, der var tredje afdeling af Danmarksmesterskabet i rally. Mandskabet i den blå og hvide Suzuki Swift Maxi 2000 vandt for anden gang i år divisionen for Tunet National og scorede tillige de maksimale bonuspoint på den såkaldte Super Special Stage, så de kunne udbygge deres DM-føring.
 

”Nu ligger vi lunt i det, og da der desværre er blevet aflyst et løb, så er vi i en situation, at vi kan afgøre Danmarksmesterskabet allerede i næste løb,” fortæller Kenneth Madsen.


Kenneth Madsen og Henrik Dernoff udbyggede deres DM-føring

Det lå dog ikke i kortene, at Kenneth Madsen/Henrik Dernoff ville sejre i Ecoteck Rally Himmerland, for ret hurtigt kom de bagud i forhold til deres to værste konkurrenter, Morten Karl/Jens Christian Anker og Kim Madsen/Line Lykke Jensen.

”De to andre hold var hurtigere, men mod slutningen af løbet kunne vi godt følge med Kim Madsen, men desværre udgik de begge,” siger Kenneth Madsen.

”Vi kørte nok for langsomt på de første prøver. Vi kunne nok godt have kørt lidt hurtigere, men på prøve 4 svigtede vores samtaleanlæg pludselig, så der måtte vi lige en tur ud på en mark. Da vi skulle op på vejen igen, kom Morten forbi, og så skulle vi holde stille, og der satte vi vel 17 sekunder til.”

Kenneth Madsen/Henrik Dernoff satsede dog på at køre deres chance og om nødvendigt ændre taktik mod slutningen af løbet, hvor det pludselig trak op til regnvejr.

”Hvis det blev regnvejr til sidst, og Kim Madsen valgte slicks, så var det lige før, at vi kunne nå at komme forbi ham,” forklarer Kenneth Madsen. ”Vi valgte derfor lidt en kompromisløsning med at sætte slicks på forhjulene og skårne slicks på baghjulene, og så havde vi to regnvejrshjul med i bilen, som vi kunne skifte til, hvis det blev regnvejr. Men det blev ikke nødvendigt, og regnen kom først, da vi havde kørt sidste prøve.”

Suzuki Motorsports andet mandskab – René Harms/Lone Otto (Nørre Alslev/Fredensborg) – var også tilmeldt Ecoteck Rally Himmerland, men måtte trække sig grundet sygdom i den nærmeste familie.

Suzuki Motorsport
Anders Lysen


Læs mere om:
  • Henrik Dernoff
  • Kenneth Madsen
  • Hobro
  • 15/06/13 - Hobro - DM Rally - DASU mesterskab
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: