Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Jan Magnussen mister mesterskabsføringen i Auto-G DTC

DTC 
18/06/13 

DTC - Danish Thundersport ChampionshipVeteranen John Nielsen triumferede i tredje afdeling, i Danish Thundersport Championship, mens Casper Elgaard trods en tredjeplads, blev den store taber.
 

Det startede ellers bedst for Dennis Lind, der tog sin første sejr i denne sæson, da racerkøreren fra DMD racing vandt løb 1, efter at have startet i pole position. Den kun 20-årige racerkører fra Roskilde var også først over målstregen i løb 2, men en straf 3 omgange før mål, betød en tidsstraf på 20 sekunder og et slutfacit som fire for Dennis Lind.


John Nielsen triumferede i løb 2 foran debutant Mikkel C. Johansen og en skuffet Casper Elgaard
(Foto: Jeppe Rimmen)

Intensitet og dramatik prægede generelt andet løb i Auto-G DTC. Faktisk var der spænding allerede før starten da et regnvejr fik flere af topkørerne til at skifte til regnvejrsdæk, mens andre satsede og forblev på de rilleløse tørvejsdæk. Fra pole position var Casper Elgaard i den grad opsat på at hive sin første løbssejr hjem til pokalhylden, og åbnede hurtigt et hul på fem sekunder til henholdsvis Dennis Lind og John Nielsen, der begge var skudt frem fra henholdsvis 8. og 7. startposition. Længe virkede Casper Elgaard til at have løbet under kontrol, men midtvejs skiftede magtbalance og især Dennis Lind, men også John Nielsen, kom for hver omgang tættere på racerkøreren fra STARK Racing. På ottende omgang holdt publikum vejret, da Dennis Lind angreb Casper Elgaard for enden af langsiden. Casper Elgaard forsvarede sig med en defensiv linje, og der var kontakt mellem de to racerbiler, hvilket sendte den førerende Casper Elgaard rundt på en snurretur og ned på tredjepladsen, da også John Nielsen udnyttede misæren til en overhaling.

Løbets dommer takserede Dennis Linds påkørsel til en stop and go-straf. Den valgte DMD-køreren dog ikke at udføre, og indkasserede i stedet en tidsstraf på 20 sekunder, hvilket sendte ham ned på fjerdepladsen, da det ternede målflag svingede tre omgange senere.

Casper Elgaard kunne fortsætte efter sammenstødet, men også debutanten Mikkel C. Johansen smuttede forbi en tydelig frustreret Casper Elgaard, der igen blev snydt for sin første løbssejr, og måtte nøjes med endnu en tredjeplads i år, den fire af slagsen.

Med sejren overtager John Nielsen mesterskabsføringen fire point foran Casper Elgaard. Jan Magnussen er nummer tre og Anders Fjordback fire.

Næste løb i Auto-G DTC er Grand Prix Danmark den 24. og 25. august.


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - DTC
  •