Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

1-1-1 - Nicolai Nielsen ryddede bordet

Yokohama
1600 Challenge 

17/06/13 
Yokohama

I weekendens afdeling af Yokohama 1600 Challenge på FDM Jyllandsringen var Aabenraa-køreren urørlig.
Allerede i sit første banesportsløb nogensinde, på Ring Djursland tidligere på året, viste han talentet ved at vinde sit første heat. En afkørsel forpurrede dog planen om yderligere heatsejre, men det fik den 16-årige racerkører lavet om på i weekenden.
 

I tidtagningen var Nicolai hurtigste mand på banen, og trods sine 40 kilos succesballast kunne han tage en imponerende sejr i første heat. Forspringet til andenpladsen var på mere end 13 sekunder, da det ternede flag blev svunget for Nicolai.

- Jeg var heldig at de bagvedkørende havde en ret intens kamp, så jeg bare kunne stikke af uden modstand, fortæller Nicolai, som med sejren skulle starte andet heat fra ottendepladsen.


Nicolai førte an rundt på FDM Jyllandsringen
(Foto: Gripping Media)

Weekenden igennem har vejret været mildest talt omskifteligt. Lørdag eftermiddag faldt store mængder regn over banen i løbet af meget få minutter, og søndag var præget af byger. Det var med til at gøre Nicolai's andet heat meget spændende:

- Det var svært at vælge om vi skulle køre regnvejrsdæk eller ej, men det viste sig at være klogt da vi valgte at køre ud på slicks, siger Nicolai, som på få omgange havde kørt sig op til førstepladsen.

Herfra gjaldt det om at holde bagvedkørende Dennis Bannergård på afstand. Den erfarne kører gjorde da også flere forsøg på at fravriste Nicolai sejren, men uden held.

- Det har været en god weekend, lyder det beskedent fra weekendens store vinder, som fortsætter:

- Vi har arbejdet meget hårdt for at få bilen klar efter afkørslen på Ring Djursland, og det hele har bare hængt sammen hele weekenden. Bilen kører helt som den skal, og teamet bag mig har gjort et godt stykke arbejde for at jeg kunne køre stærkt. Jeg har også arbejdet en del med mig selv siden første løb, og det har nok også noget at skulle have sagt.


Fra 8. til 1. pladsen - intet problem
(Foto: Gripping Media)

Om to uger skal Nicolai tilbage i sædet, denne gang på Padborg Park. Hjemmebanen tæt ved grænsen til Tyskland bliver sidste stop før sommerferien, og Nicolai håber på at fortsætte de gode takter:


Konkurrenterne så ikke meget mere end bagenden på den blå Lupo
(Foto: Gripping Media)

- Jeg har trænet en del omgange på Padborg Park i foråret, og vi kommer nok også til lige at køre en enkelt dag dernede inden løbet - der er kommet mange ekstra kilo succesballast i efter denne weekend, så vi skal have optimeret opsætningen i forhold til det. Men det bliver sjovt!

Nicolai Nielsen / AFL Motorsport

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: