Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Martin Vedel Mortensen forsvarede mesterskabsføring i Norge

Special Saloon 
15/06/13 

DK MOTORSPORTs unge chauffør sikrede sig to sejre ud af tre mulige
Martin Vedel Mortensen og DK MOTORSPORT formåede at holde fast i den samlede førsteplads i SS2-division for Special Saloon Car, da hele det danske felt var taget til Norge for på Rudskogen Motorsenter sydøst for Oslo at udkæmpe anden afdeling af årets mesterskab. To sejre og en andenplads blev det til for den unge kører.
 

”Det var en rigtig god weekend helt uden uheld, og det var ekstremt vigtigt,” siger Martin Vedel Mortensen. ”Løbene i Norge gav nemlig dobbelte point, så det gjaldt om at få skrabet en masse gode point hjem, og det lykkedes.”


Martin Vedel Mortensen vandt 2 af 3 mulige sejre
(Foto: DK Motorsport)

Forberedelserne var ellers ikke de bedste for chaufføren i den hvide Opel Corsa. En skriftlig eksamen betød, at Martin Vedel Mortensen måtte tilbringe fredagen hjemme i Odense, mens konkurrenterne lærte den nye bane at kende.

”Jeg kunne se på nettet, at mange af dem havde nået at køre mellem 50 og 60 omgange, så jeg var lidt spændt på, hvordan det skulle gå, når jeg kom til Norge, for jeg havde kun en opvarmning til at lære banen at kende i, inden jeg skulle køre tidtagning,” siger Martin Vedel Mortensen. Men det gik over al forventning. 1,7 sekunder bedre end nærmeste konkurrent i SS2-divisionen blev slutfacit af tidtagningen, mens den første start udløste en andenplads.

”I første løb satte vi nogle andre fordæk på, og med dem havde jeg svært ved at få bilen til at køre, og så kunne Hans Hartmann følge mig. Men jeg fik desværre en straf, fordi jeg blev presset så meget, at jeg kørte ud over en spærrelinje. Det kostede 15 sekunder, så jeg kun blev toer.”

I de to resterende løb på Rudskogen Motorsenter blev det til sejre, hvor køreren fra DK MOTORSPORT specielt i det sidste løb måtte kæmpe hårdt for at komme først over målstregen.

”I det tredje løb havde jeg en rimelig god kamp med Hans Hartmann, og den vandt jeg heldigvis, så jeg fik udbygget min føring i mesterskabet inden næste løb på Padborg Park,” siger Martin Vedel Mortensen.

Med venlig hilsen
DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Martin Vedel Mortensen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 09/06/13 - Rudskogen Motorsenter - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her