Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kamp om mesterskabspoint under svenske himmelstrøg

Formel Ford - DK 
13/06/13 

Efter en succesfuld sæsonstart på Ring Djursland, hvor Lasse Sørensen og Michael Markussen var dominerende og skiftedes til at tage sig af 1. og 2. pladsen, har de to Formel Ford kørere fra RS Competition ved de seneste to DM afdelinger kæmpet om mesterskabspointene i nabolandet, Sverige.
 

På både Anderstorp banen og Sturup Raceway blev det til topplaceringer til begge kørere, men især Michael Markussen blev udfordret af materiellet.

En ny og ukendt bane stod for døren, da anden DM afdeling blev afholdt på den tidligere Formel 1 bane ved byen Anderstorp i Sverige. Lasse Sørensen var mildest talt flyvende og lagde ud med i tidtagningen at køre sig til Pole Position. Michael Markussen derimod havde en uheldig tidtagning, hvor han endte i meget trafik og derfor ikke fik en fri omgang. I de efterfølgende heats blev det til en hattrick til Lasse Sørensen med tre førstepladser, hvilket sendte ham til tops i mesterskabsstillingen. Imens kørte Michael sig til henholdsvis tredje- og andenpladsen i de to første løb. Til sidste løb knækkede gearskiftet i bilen, og Michael måtte slutte løbet på sidelinjen. Det lykkedes ham dog stadig at blive på den samlede andenplads i mesterskabet.


Lasse Sørensen foran Michael Markussen
(Foto: Motorsporten.dk)

Sturup Raceway var knap så ukendt for de to RS Competition chauffører, der begge ved sidste sæsons DM løb her sikrede sig podieplaceringer. Den teknisk svære bane med både højdeforskel og mange forskellige svingkombinationer var en udfordring for RS Competition, men det varede ikke længe før Lasse og Michael endnu engang slog fast, at de er favoritter i årets kamp om DM titlen. Med Pole Position i tidtagningen til Michael Markussen var det tydeligt, at han som en af løbsvinderne ved sidste års løb på Sturup, ikke har glemt at køre banen. Efterfølgende var der i første løb hård, men fair kamp mellem teamkammeraterne, og her var det Lasse, der løb af med sejren, mens Michael tog sig af andenpladsen. Til andet løb måtte Lasse se sig slået af svenskeren, Joachim Darbom, og tage til takke med andenpladsen, mens Michael igen var ramt af uheld og måtte udgå med et knækket speederkabel. Men en femteplads i sidste heat lykkedes det for tredje løb i træk for Lasse at udbygge dit forspring af mesterskabet, mens Michael måtte overgive den samlede andenplads i stillingen til Joachim Darbom, der med endnu en sejr sikrede sig de fornødne point.

Michael Markussen udtaler efter de to løb, at man bliver stærkere af modgang, og med de ord ser han nu frem til næste løb, der køres på Jyllandsringen i weekenden den 15. og 16. juni. Lasse Sørensen håber ligeledes på at kunne forsvare sin mesterskabsføring, når næste DM afdeling løber af stablen.

Med seks ud af ni løb som første over målstregen har RS Competition været super kørende i første tredjedel af sæsonen, og det bliver spændende at følge fjerde afdeling i den kommende weekend.

RS Competition
Jannie Johansen


Læs mere om:
  • Lasse L. Sørensen
  • Michael Markussen
  • RS Competition/K-Tech
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •