Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kan konkurrenterne indhente Lasse Sørensen?

Formel Ford - DK 
13/06/13 

Efter at de danske Formel Ford-kørere har tilbragt to løbsweekender i maj på de svenske baner Anderstorp og Scandinavian Raceway, vender de i weekenden tilbage til dansk asfalt, når årets fjerde mesterskabsafdeling køres ved Sommerløbet på FDM Jyllandsringen.
 

Selv om det blot er første gang i denne sæson, at Danmarks hurtigste racerklasse skal i kamp på racerbanen ved Silkeborg, så møder mange velforberedte op, da der for kort tid siden blev afviklet en testdag udelukkende for Formel Ford-racerne på netop denne bane.

En kører vil der være stor fokus på. Det er Lasse Sørensen, Svenstrup. En kombination af pålidelighed og hurtighed har udløst fem sejre i årets ni første løb, og sammen med yderligere tre podieplaceringer har dette ikke blot givet ham den aktuelle førsteplads i kampen om det danske mesterskab. Det har også givet ham en så stor føring, at han stadig vil indtage førstepladsen i det sidste af weekendens tre løb uanset udfaldet af de to første!

Men der er kørere, som kan slå Lasse Sørensen. Joakim Darbom, Sverige, og Lasse Sørensens egen teamkammerat Michael Markussen, Kolding, har således gjort det tidligere i år, og begge er de opsatte på at yde deres bedste for at indhente den unge nordjyde, inden hans forspring bliver for stort.


Joakim Darbom har tidligere i år præsteret at holde den mesterskabsførende Lasse Sørensen bag sig. Kan han gøre det igen på FDM Jyllandsringen
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Et par af sæsonens nye kørere lurer også på deres chance for et gennembrud.

Slavko Ivanovic, København Ø, tog sidste år bronzemedaljen i World Cuppen for kartingsportens KF3-klasse og er nu i gang med at omsætte sin fart herfra til den nye disciplin. Her får han godt hjælp fra sit team, Egebart Motorsport, der både har DM-titler og stribevis af løbssejre på deres lange CV. En anden debutant med vinderpotentiale er Frederik Schandorff, Rønde, som allerede har været på podiet flere gange i år.

Formel Ford-feltet ved Sommerløbet kommer i øvrigt til at tælle hele seks kørere i de lidt ældre Zetec-racere, og blandt dem vil der med garanti blive lige så hård kamp som forrest i hovedfeltet.


Slavko Ivanovic er en af sæsonens debutanter, der er på vej frem i Formel Ford
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Sander Wichmann Mortensen, Valby, og Mathias Storbank, Give, kæmper aktuelt om førstepladsen i Zetec Cuppen, men denne her gang kommer de til at møde en ekstra udfordring i form af Alexander Jönsson, Sverige. Den svenske Vector-kører var nemlig bedste Zetec-kører i to af de tre løb, der i sidste måned blev kørt på Anderstorp-banen, og han vil sikkert også kunne udfordre sine danske rivaler på FDM Jyllandsringen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK
  •