Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tilbage til fremtiden, hvor det hele startede for BMW - igen

DTM 
12/06/13 

DTMSidste år kunne BMW fejre sit comeback til DTM med den første sejr i tyve år på Lausitzring – nu vender de tilbage som regerende mestre allerede året efter, men deres tørst er bestemt ikke stillet.
 

Blot to uger efter det historiske et-to-tre resultat med Bruno Spengler, Marco Wittmann og Timo Glock på Red Bull Ring, står BMW over for deres næste udfordring. BMW skrev historie sidste år på Lausitzring, hvor de blot to løb inde i sin comeback sæson var tilbage på toppen af DTM podiet. Spengler startede fra pole position og krydsede også målstregen først med sin BMW Bank M3 DTM – denne sejr var tilmed BMWs halvtredsentyvende sejr i DTM. Men selvom de fleste BMW teams har haft god fart i år, så ved alle racerkører at fokus kan blive lidt for bagudrettet, hvis frygten for at tabe pludselig bliver større end lysten til vinde – og i samme øjeblik er der hul inden om.


Første sejr til Bruno Spengler for BMW
(Foto: Natascha Theisen)

BMWs motorsport direktør har flere ting på hjertet i dagene op til løbet på Laustizring: ”I betragtning af oversvømmelserne i dele af Tyskland og Centraleuropa, træder sportens betydning selvfølgelig lidt i baggrunden. Vore tanker går til alle, der har været ramt af de katastrofale oversvømmelser.... Vi håber, at alle de berørte er i stand til at vise stor styrke fremadrettet. I forhold til den sportslige side af sagen, så har vi for nylig haft en ekstraordinær løbsweekend i Spielberg, hvor BMW opnåede en historisk succes…. Denne fremragende holdpræstation gør mig utrolig stolt, især i betragtning af det hårde arbejde, som alle i teamet har lagt i bilen i løbet af de sidste par måneder. Selv om vi har lavet en næsten perfekt start på vores anden sæson i DTM efter vores comeback, er det klogt at holde begge fødder solidt plantet på jorden. DTM er en meget tæt og homogen klasse i – også i 2013 og alle starter fra bunden ved hvert løb. Derfor er det meget muligt at tingene hurtigt kan ændre sig, hvis ikke man er perfekt forberedt – hver gang”.


(Foto: Natascha Theisen)

Spengler vender tilbage til Lausitzring som mesterskabsførende med treoghalvtreds point. BMW Team Schnitzer fører holdmesterskabet med femoghalvfjerds point, efterfulgt af BMW Team RBM med niogfyrre point og BMW Team MTEK med syvogfyrre point – BMW fører selvsagt konstruktørmesterskabet stort. Lausitzring er vært for Deutsche Tourenwagen Meisterschaft for femtende gang. Banen køres mod uret ligesom FDM Jyllandsringen herhjemme. Banen tilbyder mange varianter af layouts, men DTM-løbet vil blive kørt på en 3,478 kilometer lang variant.

Michael Nygaard Pedersen

Læs mere om:
  • Bruno Spengler
  • Lausitzring
  • 16/06/13 - Lausitzring - DTM
  •