Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Young Driver AMR klar til Le Mans

Le Mans
testdag 

12/06/13 

Le MansDen danske Aston Martin var næsthurtigst i den lille GT klasse efter testdagen på Le Mans.
Det blev faktisk til omkring 1000 km i løbet af søndagen. De fleste kørt af Allan Simonsen som er den mest rutinerede Le Mans kører af de tre danskere.
 

Young Driver AMR er godt forberedte til en af ??de største udfordringer i motorsport, som er 24 timers på Le Mans i Frankrig. Det rent dansk chauffør line up med Christoffer Nygaard, Kristian Poulsen og Allan Simonsen gennemførte en vellykket testdag i deres Aston Martin Racing tilmeldte Young Driver AMR-Aston Martin Vantage GTE på den officielle test dag, forud for den 90. udgave af verdens vigtigste langdistanceløb. Den officielle testdag er den eneste mulighed for at teste før 24 timers løbet på den oprindelige bane. Ved afslutningen af ??testen dagen, satte den nuværende GTE-Am-klasse ledere Nygaard / Poulsen / Simonsen anden hurtigste tid i GTE-Am-klassen, kun 0,3 sekunder efter en søster Aston Martin.

Trods skiftende vejrforhold med regn indtil middag, og kun to timers test i tørre omgivelser, kørte deres Aston Martin Vantage fejlfri. Den meget erfarne Simonsen, der allerede har startet seks gange på Le Mans, var den af kørerne der var i bilen i længst tid i løbet af dagen, inden han gav bilen videre til Nygaard og Poulsen, der vil starte i deres tredje Le Mans om mindre end to uger.

Samlet set kørte de tre kørere 1.000 km under testen og arbejdede på setup, aerodynamisk og dæk. I den våde morgen session var den lyseblå Aston Martin # 95 den hurtigste bil i klassen. Som dagen sluttede, Nygaard / Poulsen / Simonsen, kun 0,3 sekund fra den hurtigste tid i klassen.

"Det regnede meget i løbet af dagen, men alt gik rigtig godt for os, og vi afsluttede vores program," sagde Nygaard efter testen. "Bilen føltes fantastisk hele dagen."

Også Poulsen, som er klasse vinder på Le Mans, var tilfreds med testdagen. "Vi er nu rigtig godt forberedt til Le Mans. Tiderne viste, at vi er konkurrencedygtige i vores klasse og faktisk hele dagen, kørte vores Aston Martin perfekt uden det mindste problem. I forhold til sidste år, er bilen nu meget lettere at køre. Den er meget mere behageligt at køre, blandt andet behøver du ikke at presse så hårdt at være hurtig, hvilket giver en god fornemmelse for løbet. "

Nygaard, Poulsen og Simonsen har nu en uge til hvile, før de vender tilbage til Le Mans til race ugen, der starter for de tre danskere og deres Aston Martin officielt på mandag d. 17. kl 15.30 med de officielle tekniske kontrol af bilen og traditionelle holdbilleder i centrum af Le Mans.

Young Driver AMR


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 09/06/13 - Le Mans - Le Mans testdag
  •