Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Flere pokaler til Morten Dons

Sportscar racing 
13/06/13 

I weekenden kørte Struers racerkører igen løb i den svenske Ginetta GT5 Challenge, og endnu en gang blev det til flotte resultater.
 

Efter årets to første weekender på Anderstorp og Kinnekulle, hvor Morten og Magic Racing har været helt i top, var forventningerne store til Vestkustloppet på Falkenberg, som ligger lidt syd for Varberg.

- Jeg vidste hjemmefra at det var en spændende bane med et par sjove svingkombinationer, så da jeg "kun" var næsthurtigst i tidtagningen, besluttede vi at stille os tilfredse med det, frem for at ofre et sæt dæk for at sætte bedste tid, fortæller Morten Dons, som til gengæld kom godt fra start i første heat.


Morten Dons fører Ginetta GT5 Challenge i Sverige
(Foto: Christian Dons - Dons Racing)

- Planen var at vinde løbet på distancen, så efter starten gik der et stykke tid hvor jeg bare fulgte efter Dennis Strandberg på førstepladsen. Da jeg syntes at det hele passede, fik jeg udbremset ham inden et sving, og så gjaldt det om at holde forspringet indtil målstregen.

Det lykkedes efter planen, og Morten kunne starte fra pole position til søndagens 20 minutter lange løb. Så langt, så godt - og så skete der ellers ting og sager:

- Jeg holdt klar på gridden og ventede på at løbet skulle gå i gang, da bilen pludselig gik i stå. Jeg startede den igen, men da løbet startede, humpede bilen sig i gang. Det næste der skete var at køreren på tredjepladsen rammer mig bagfra - det var held i uheld, for så fik jeg da gang i bilen, men det gav lidt buler…


Den flotte Ginetta med Morten bag rattet
(Foto: Christian Dons - Dons Racing)

I første sving var Morten nede på en ottendeplads, men allerede efter én omgang var Struer-køreren på femtepladsen, og få omgange senere efter var han nummer to. Herefter gik jagten på førstepladsen, men få omgange før mål blev safety car sat på banen. Med kun en enkelt omgang til at komme forbi Strandberg på førstepladsen blev der arbejdet hårdt, men uden held.

- Det var bare ikke muligt at komme forbi Dennis, og det var nu fair nok. Der var ikke noget at gøre, og jeg er også ganske godt tilfreds med en andenplads efter dén start. Det betyder også at vi er status quo hvad det angår point, da Dennis og jeg har fået lige mange point i denne weekend - så jeg fører stadigvæk med seks point.


Flere pokaler med hjem til Struer!
(Foto: Christian Dons - Dons Racing)

Om en måned skal Morten opleve et af årets højdepunkter, når han kører næste afdeling af mesterskabet på den legendariske, belgiske Formel 1-bane, Spa Francorchamps.

- Enhver racerkører drømmer jo om på et tidspunkt at køre et løb på Le Mans, Nürburgring - og Spa Francorchamps. Det er en helt fantastisk bane, som jeg var heldig at teste på i foråret, og jeg kan ikke beskrive hvor fedt det bliver at køre race dernede.

- Vi skal køre sammen med den britiske Ginetta GT5-klasse, så vi bliver formentlig omkring 40 biler på banen - der bliver rigeligt at se til, men det bliver en velkommen udfordring, slutter Morten Dons.

Dons Racing
www.donsracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Morten Dons
  •