Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK går efter topresultater

DM Rally 
12/06/13 

- i det kommende DM-rally
Peugeot Sport Dealer Team DK jagter topresultater, når kampen om Danmarksmesterskabet i rally genoptages ved det Ecoteck Rally Himmerland, som køres den 14.-15. juni med Hobro og Himmerland som base.
 

”Vi kører efter et topresultat, og det vil ingen af vores konkurrenter være i tvivl om, når vi accelerer fra start på den første hastighedsprøve i løbet,” siger Christian Jensen fra Ans. Sammen med Freddy Pedersen fra Bjerringbro er han forsvarende Danmarksmester i den hurtigste rallyklasse for de firhjulstrukne biler. Men parret halter bagud i tabellen.


Christian Jensen og Freddy Pedersen går efter et topresultat i Ecoteck Rally Himmerland

”Vores sæsonstart har ikke været den bedste. Vi ramte en snedrive i DM-premieren i Tyskland og satte værdifuld tid til med en defekt ved det næste løb i Juelsminde. Men Freddy og jeg har i årets to første løb vist, at vi har farten til at kunne vinde. Og det føler vi helt klart, at vi kan gøre ved det kommende rally i Himmerland. Vi går i hvert fald efter en sejr!”

Kjeld Seidler og Marc Troels-Smith fra Holmegaard og Store Heddinge fik heller ikke den bedste sæsonstart, men efter afkørslen i Tyskland er det fuld fart fremad for holdet i den flotte Peugeot RCZ-racer.


Kjeld Seidler og Esben Hegelund starter med en anden opsætning på deres Peugeot RCZ

”Vi har samme mål som sidste gang, men vi har forhåbentlig bedre muligheder, efter at vi har fundet nogle forbedringspunkter på bilen,” siger Kjeld Seidler. ”Det er undervognen, vi har arbejdet på.”

”Vi har arbejdet en del på bilen siden rallyet i Juelsminde. RCZ’eren kører godt i de hurtige kurver, men i de langsomme sving, hvor vi er helt nede i fart, har vi haft en udfordring, men det håber vi på, at vi har fået løst med en anden opsætning på undervognen. Vi har arbejdet på at gøre bilen lidt blødere end den har været.”

Det tredje mandskab, som Peugeot Sport Dealer Team DK har tilmeldt til det kommende DM-rally, er Esben Hegelund og Karsten Isaksen. Makkerparret fra Hadsten og Egtved var i front for det seneste DM-rally, da en teknisk defekt stoppede dem.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen gjorde det godt i det foregående DM-rally

”Det var virkelig ærgerligt, når vi nu havde farten og måske kunne være noget helt til tops,” siger Esben Hegelund. ”Nu håber vi på at kunne blive klar til løbet i Nordjylland, for så vil vi vise, at vores prøvesejre og føring i Juelsminde ikke var noget tilfælde.”

Den danske rallysport er i den seneste tid kommet ind i urolige vande, der bl.a. har betydet, at en af efterårets tre DM-afdelinger er blevet aflyst.

”Det er vi naturligvis alle sammen meget skuffede over,” siger Kjeld Seidler. ”Teams, aktive og rallysporten står pludselig med nogle nye udfordringer efter opsigelsen af den promotoraftale, som i de seneste år har været med til at højne og strømline sporten, men fra Peugeot Sport Dealer Team DK’s side skal der ikke herske den mindste tvivl om, at vi gerne vil bistå til at fortsætte den gode udvikling i sporten.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Freddy Pedersen
 • Karsten Isaksen
 • Kjeld Seidler
 • Marc Troels-Smith
 • Hobro
 • 15/06/13 - Hobro - DM Rally - DASU mesterskab
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: