Rotax

Frederik Vesti på sejrs kurs

Rotax
11/06/13

Weekenden d. 6-7 juni deltog det unge racer talent ved 4 afd DM for Rotax klasserne. Løbet blev kørt på Als Karting Center i Sønderjylland. Frederik Vesti mødt op til løbet med store forventinger, om at forsvare sin føring i det samlede Danmarks mesterskab efter 3 afdelinger.

Løbet bestod af fredags træninger, hvor frederik og teamet hele tiden led under problemer med at finde farten i gokarten. Og kunne derfor ikke følge de 3 forreste konkurenter.

Lørdag morgen stod på 5 trænings pas hvor Frederiks omgangstider blev hurtigere og hurtigere, og han bevægede sig derfor tættere og tættere på konkurenterne. Dog var farten der ikke helt endnu, og Frederik måtte derfor tage sig til takke med en 3. plads i tidtagningen - der bestemmer start placeringen i de 4 indledende heats.

I 1. indledende heat kørte Frederik sig fra hans startplacering som nummer 3 til en fornem første plads.

I 2 indledende heat så det længe ud til at dette ville blive endnu en sejr, lige indtil en konkurrent med fuldt overlæg kørte ham i sandkassen forenden af langsiden og måtte derfor udgå fra en første plads. Konkurrenten fik efterfølgende sort flag.

3 indledende heat blev igen en tæt kamp, mellem konkurrenten fra heatet forinden og Frederik. Men da Frederik på sidst omgang forsøgte at overhale konkurrenten og indtage 1. pladsen ramler de to kører sammen, og Frederik ryger hen over hovedet på konkurrenten så de begge to ender i hegnet og må derfor udgå. Dommerne valgt af ukendte årsager at tildele Frederik et sort flag for hændelsen, dette blev mødt med stor undren fra mange da mange ikke mener at Frederik gjorde noget forkert men blot forsøgte at overhale og da konkurrenten ikke så ham ramlede de sammen.

I 4 indledende heat blev Frederik nummer 4.

Derefter skulle finale 1 køres , her var det de fire indledende heats der bestemte startplaceringen. Dette betød at Frederik startede som nummer 7 på grund af de to uheld i to af de 4 heats. Frederik Vesti kørte sig fra 7. pladsen til 2. pladsen i finale 1.

Igen i pre finalen skulle frederik starte på 7. start position, men det unge racertalent formåede alligevel at indtage første pladsen og bevare den til det ternede flag.

Dette betød en start placering som nummer 1 i den afgørende finale. Frederik bevarede sin første plads igennem finalen trods hård men fair kamp fra den nærmeste konkurrent i mesterskabet Mikkel Hoyer. Dermed kunne Frederik kalde sig for vinder af 4 afd. af DM 2013.

Indtil videre har Frederik vundet 3 ud af 4 afdelinger.

Næste gang der køres er weekenden d. 14-15 juni hvor der køres klubmesterskab på Vojens Karting Center.