Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

1600 Challenge

Kampen fortsætter i Søhøjlandet

1600 Challenge 
11/06/13 

Der bliver med sikkerhed endnu engang dømt kamp til stregen, når Yokohama 1600 Challenge gæster FDM Jyllandsringen 15.-16. Juni.
 

Ved første afdeling af det officielle DIF Danmarksmesterskab, for næsten 2 måneder siden på Ring Djursland, var der masser af action og dramatik gennem hele weekenden. Flere af de deltagerne var i hvert fald glade for den lange tid mellem 1. og 2. afdeling af mesterskabet, så alle biler nu står fuldt køreklare igen.

Når man kigger på det generelle mesterskab, føres det an af Steffen Petersen foran Dennis Bannergård, med Steffen Larsen på 3. pladsen. Sidstnævnte stiller ikke op denne weekend, da han skal deltage i Renault Clio Cup Bohemia løbet på Lausitzring. Reglementet i Yokohama 1600 Challenge siger, at top 4 i hvert heat skal have succesballast med til den kommende løbsweekend. Det betyder at Dennis Bannergård får 50kg, Steffen Petersen 40kg, Nicolai Nielsen 40kg, Michael Scharstein 20kg og Morten Jespersen 10kg. Så det giver muligvis plads til nogle andre folk kan blande sig i kampen om de forreste pladser.


Carsten Lorenzen foran Dennis Bannergård, Søren Lyck, Nicki E. Kristensen, Jakob Mathiassen og Brian Jakobsen
(Foto: Denner Photo)

Rookie mesterskabet føres an af den tidligere Rallycross kører Karsten Olsen foran de 3 tidligere gokartkørere Jacob Mathiassen, Jonas Lynge og Nicolai Nielsen. Nicolai Nielsen kørte nogle af feltets hurtigste tider på Ring Djursland, mens Karsten Olsen havde Pole Position til løb 2. Søren Lyck har fået motoren repareret, som drillede lidt ved Åbningsløbet. Carsten Lorenzen har haft en testdag på FDM Jyllandsringen, for at blive mere dus med bilen, samt lære FDM Jyllandsringen at kende. Nicki E. Kristensen, som fik en ufrivillig lufttur på Djursland, har også bilen helt klar igen, med alle småbulerne rettet ud. Så der også garanti for god og tæt kamp.

Michael Scharstein, som indtager den generelle 4. plads i Danmarksmesterskabet, var suveræn i Oldboys mesterskabet, og tog en dobbeltsejr ved Åbningsløbet. Henrik Sørensen og Søren H. Lauridsen ligger henholdsvis 2’er og 3’er i mesterskabet for kørere over 45år. Henrik Sørensen har holdt sig varm, med deltagelse i Classic Race Aarhus, og Søren H. Lauridsen har deltaget i 4 timers DEC løbene på Padborg Park og FDM Jyllandsringen. Så begge er godt forberedte. Derudover har Rudi Larsen fået bilen rettet op efter det uheld, han var impliceret i på Ring Djursland, og fået testet den igennem på Padborg Park. Sidst men ikke mindst, så skulle Jesper Bendsen gerne have fået løst bremseproblemerne, som plagede ham ved Åbningsløbet. Så der er lagt op til en god dyst imellem de 5 Oldboys kørere.


Michael Scharstein fører an i Oldboys-mesterskabet
(Foto: Denner Photo)

I forhold til løbet på Ring Djursland, er der kommet et par nyheder med i feltet. Eller det vil rettere sige, nogle gamle kendinge i en ny indpakning, i skikkelse af Bernth Stott Jørgensen, Morten Christensen og Tue Nielsen. De har alle 3 tidligere deltaget i Yokohama 1600 Challenge, men sad over ved Åbningsløbet. De stiller op i henholdsvis en Suzuki Swift Sport, en Peugeot 207 og en Citroen Saxo. Alle 3 har kæmpet med om podiepladserne i tidligere sæsoner, så de bliver med sikkerhed også spændende at følge henover denne weekend.

Husk at Dansk Metal medlemmer har gratis adgang til de fleste Danske løb – og deriblandt ALLE de resterende løbsafdelinger i Yokohama 1600 Challenge.

Tidsplanen er følgende:

Lørdag 15. juni
Træning 09.55-10.15
Kvalifikation 13.55-14.15
Løb 115.45-16.05 15 min. +1 omgang
 
Søndag 16. juni
Løb 2 14.15-14.35 15 min. + 1 omgang

Jens Jensen
Kørerforeningen Gr. N
Yokohama 1600 Challenge


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 16/06/13 - Jyllandsringen - 1600 Challenge - DM
  •