Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Så er der sommerferie!

Citroën DS3 Cup 
11/06/13 

Niklas Dall Knudsen kan gå på sommerferie fra Citroën DS3 Cup med en massiv føring i mærkeklassen efter dobbeltsejr på norske Rudskogen.
 

Ingen kan længere være i tvivl om at det unge motorsportstalent fra Haderslev er kommet for at vinde. I sæsonens fire første løbsweekender er det blevet til heatsejre i fire ud af otte heats, og Niklas har lagt sig fast i toppen af pointtabellen.


Niklas dobbeltsejrede på Rudskogen
(Foto: Gripping Media)

På Rudskogen, som ligger små to timers kørsel fra Oslo, har man i de seneste år bygget hele banen om sådan at den nu er godkendt til Formel 1-testkørsler, så det var en noget anden oplevelse end at køre på FDM Jyllandsringen eller Padborg Park.

- Det er en FED bane!, var den umiddelbare kommentar fra Niklas. Banen er meget kuperet og har en højdeforskel på 40 meter, og kombineret med en masse svingkombinationer, var der rigeligt at se til for den 19-årige racerkører.

- Der er et lækkert forløb med en masse gode sving, og det har været en fornøjelse at prøve. Banen passede godt til mig, så der var godt fart på fra starten!

I tidtagningen tog Niklas pole position, men den blev hurtigt inddraget igen:

- Det er jo lidt pinligt, for ved kontrollen af bilen blev bilen vejet til at være lettere end minimumsvægten... så jeg fik lov at starte bagerst til første heat, fortæller Niklas, der trods frustrationen satte sig for at råde bod på sine fejl og vinde første heat.

Det tog da heller ikke mere end nogle omgange før den blå og orange Citroën DS3 var forrest i feltet igen, og da først Kim Lund var passeret, kunne Niklas køre endnu en sejr i hus.


Der blev overhalet en del i weekenden
(Foto: Gripping Media)

Også søndagens heat blev vundet af Haderslev-køreren, som startede fra sjettepladsen efter sin heatsejr lørdag eftermiddag. Også denne gang tog det blot nogle omgange før den sønderjyske racer var forrest i feltet.

- Det har været en helt forrygende weekend med en god pointhøst på en fed racerbane. Jeg må indrømme at det bliver godt med lidt pause nu, for vi har stort set været i gang med racerløb siden starten af april måned, og hvis ikke vi har kørt løb, har vi testet og arbejdet med bilen. Det trækker tænder ud, så jeg glæder mig til at slappe af i en weekend eller to.


Rudskogen var en god oplevelse for Niklas Dall Knudsen
(Foto: Gripping Media)

Med kun to afdelinger tilbage af Citroën DS3 Cup ligger Niklas på en solid førsteplads i mesterskabet, og forspringet er efterhånden så stort at mesterskabet i teorien kan afgøres til Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen i august måned.

NDK Racing
www.niklasdallknudsen.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Niklas Dall Knudsen
  • Rudskogen Motorsenter
  • 09/06/13 - Rudskogen Motorsenter - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS