Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Audi #2 hurtigst på Le Mans-testdagen

Le Mans
testdag 

11/06/13 

Le MansTrods regn og et uheld tidligt på dagen, endte testdagen på Le Mans ganske vellykket for Tom Kristensen, Allan McNish og Loïc Duval.
 

Trioen i Audi #2 var således hurtigst af alle, da Loïc Duval på nye dæk, med lavt brændstof og uden trafik, leverede en kanon omgangstid på blot 3m 22,583s kort før sidste session sluttede. Det var over 1,2 sekunder hurtigere end sidste års pole-tid og næsten tre sekunder hurtigere end Audi #3 og Audi #1, som kørte dagens næst hurtigste tider.

Tom K var første mand i R18 e-tron quattroen, da danskeren lidt over kl. 9.00 trillede ud på en regnvåd La Sarthe-bane. Senere kom Loïc Duval i bilen og fortsatte de gode takter, som nordjyden havde lagt for dagen, men omkring middag gik det galt. Duval blev overrasket af de skiftende baneforhold og endte med at ramme barrieren i Tertre Rouge-svinget, så fronten og venstre hjulophæng blev beskadiget. Derfor måtte Audi #2's R18'er op på ladvognen og køres tilbage til pitten, hvor Audi-mekanikerne gik i gang med at udøve deres magi.

Kort før klokken 15.00 var bilen klar igen. Tom K var ikke sen til at vise de godt 23.000 fremmødte tilskuere sin store erfaring på ruten, idet han konsekvent var hurtigste mand på banen, der nu var ved at tørre. Den rytme fortsatte Mr. Le Mans helt op til et rødt flag stoppede sessionen kortvarigt omkring kl. 17.

"Det regner altid på Le Mans. Men efter en regnfuld morgen, blev det en helt god dag trods alt. Teamet leverede et virkelig godt stykke arbejde særligt mekanikerne, der - som altid - fik lavet bilen på rekordtid efter Loïcs uheld. Det er selvfølgelig rart at være hurtigst, men testdagen på Le Mans handler først og fremmest om at indsamle data, prøve diverse konfigurationer og setups frem mod løbet. Vi fik en del svar, men nåede desværre ikke alt, hvad vi havde planlagt på grund af ulykken. Jeg nåede at få nogle få omgange på både wets, intermediates og slicks, men det gode var, at vi alle tre var hurtige i alle konditioner. I morgen bliver bilen tjekket for at se, hvorvidt ulykken skulle have beskadiget nogle komponenter, men umiddelbart er vi optimistiske forud for løbet. Jeg ser allerede frem til om to uger, og håber på at møde mange af de medrejsende danskere hernede," sagde Tom K efterfølgende.

Det legendariske 24-timersløb skydes i gang lørdag den 22. juni klokken 15.00.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Le Mans
  • 09/06/13 - Le Mans - Le Mans testdag
  •