Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Blancpain GT Endurance Series

Tilbage til udgangspunktet

Blancpain GT
Endurance Series 

07/06/13 

Det blev en hård weekend for det danske Insight Racing team ved anden runde i Blancpain Endurance Series der blev kørt på Silverstone banen i England.
Forhåbningerne var ellers i top efter grundige forberedelser inden afrejsen til England.
 

Men de tre timers løb på Silverstone viste sig at være en større udfordring end det det racing team havde håbet på. Efter at have opgraderet teamets Ferrari 458 Italia, fandt teamets kørere hurtigt ud af at den italienske bil var lidt en håndfuld at køre rundt på Silverstone. Mekanikerne blev sat på prøve lørdag aften i et forsøg på at sætte bilen op til den specifikation og opsætning som man anvendte på Monza sidste gang, hvor man kørte en femteplads hjem.

Beslutningen betalte sig straks. Den danske duo Martin Jensen og Dennis Andersen fandt hurtigt den hvide, blå og rød Ferrari være 1,5 sekunder hurtigere pr. omgang.

En god start fra Dennis Andersen og en position på midt i feltet blev dog hurtigt vendt til et mareridt for Insight Racing. En fejl ved et pitstop betød, at Martin Jensen, der har overtaget Ferrari # 17 måtte cruise tilbage til pitten. I den efterfølgende jagt på konkurrenterne fik teamet en straf som i form af en drive-through straf, der dog blev ændret til en stop and gå straf af grunde som teamet endnu ikke har fået en forklaring på.

Resultatet blev en skuffende 14. plads i Pro-am klassen fire omgange efter vinderne i den fabriksstøttede Aston Martin med Darren Turner, Fred Makowiecki og Stefan Mücke.

Martin Jensen, kører og Team Manager:
"Vi besluttede at vende tilbage til Monza specifikationen, da de opgraderinger og ændringer vi havde foretaget på bilen, ville kræve længere tid for at finde et brugbart setup. Det lykkedes os at hente nogen positioner i vores stints, men i dette spil er det umuligt at få en omgang tilbage. Vi kørte på grænsen, og jeg fik en straf som Dennis måtte tage. Da han så kørte gennem pitlane for at tage drive-through straffen, fik vi at vide, at han skulle komme til et stop and go straf også, hvilket naturligvis kostede os en masse. "

Dennis Andersen, kører:
"Starten af løbet var ok for mit vedkommende. Vi havde kun prøvet vores race setup i kvalifikationen, så det tog noget tid at vænne os til det. Men hastigheden var der eftersom jeg kørte bilen op i den bedste halvdel af de 57 biler i første stint. Vi håber bestemt, at vi nu har haft alle de dårlige uheld i sæsonen. Dette mesterskab er meget stærk og fair, så du kan ikke råd til at have for megen sort uheld. Heldigvis er det stadig tæt i mesterskabet, så vi er stadig i kampen for en top fem. "

Det næste løb i Blancpain Endurance Series vil være på fransk på den franske Paul Ricard bane den 29-30 juni 2013.

Med venlig hilsen
Insight Racing DK


Læs mere om:
  • Silverstone
  • 02/06/13 - Silverstone - Blancpain Endurance
  •