Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Med ekspresfart til Norge

Citroën DS3 Cup 
06/06/13 

Jacob Kallestrup kan se frem til en hektisk fredag med eksamen, privatfly og testkørsler.
Hvad gør man, når man både skal passe sin motorsportskarriere og skolegang, og de to ting er ved at kollidere? Man bruger sit netværk af trofaste sponsorer og talentfulde bekendtskaber!
 

- Fredag formiddag skal jeg til eksamen på Handelsgymnasiet i Viborg, og om eftermiddagen er der testpas for Citroën DS3 Cup på Rudskogen som ligger 100 km fra Oslo i Norge, fortæller Jacob Kallestrup, som stod i et mindre logistisk mareridt.

- Jeg har ikke haft mulighed for at træne på banen i simulator som jeg ellers har gjort med de andre baner, og derfor er det vigtigt for mig at få alle de omgange på banen som jeg overhovedet kan. Ellers risikerer jeg at måtte se konkurrenterne løbe med de vigtige point.


Jacob får en fartfyldt fredag, når han skal nå både eksamen og testpas på norske Rudskogen
(Foto: Gripping Media)

Løsningen kom i form af en engageret sponsor og et par gode kontakter i motorsportens verden. Norskejede Intelecom, som har sponseret Jacob i flere år, kunne godt se det pudsige i at få fløjet et ungt racertalent ind fra Danmark, og så var det bare om at finde en der kunne flyve fra Danmark til Norge:

- Da Intelecom tilbød sådan en løsning, var det bare om at takke ja! Igennem mit motorsportsnetværk kender jeg Kenneth "2-Gear" Jensen, som tilbød at stille sit privatfly til rådighed, og han var helt med på en smuttur til Norge. Det er ellers kun de helt store racerstjerner som kan lade sig transportere sådan, så jeg har besluttet mig for at nyde det fuldt ud.

Jacob har stadigvæk en stram tidsplan, men nu ser det ud til at det hele hænger sammen:

- Jeg skal til eksamen klokken 10.00, og klokken 12.00 skal vi gerne lette fra Randers Flyveplads. En time senere lander vi i Rakkestad, som ligger få kilometer fra banen, og klokken 14.00 kører jeg på banen til træning, lyder det fra Jacob Kallestrup, som i disse dage bruger mange timer på eksamenslæsning.


Både sport og skole skal passes seriøst, når man hedder Jacob Kallestrup
(Foto: Gripping Media)

- Uanset om jeg kommer til at leve af motorsport eller skal ud og finde et civilt job, så er det vigtigt at have baggrunden med sig. I dag er en racerkører så meget mere end bare ham som kører hurtigt på racerbanen, så det gælder om at gøre sit bedste - også i skolen.

Jacob Kallestrup ligger aktuelt på en delt andenplads i mesterskabet, og løbet på Rudskogen er sidste tjans før sommerpausen.

Jacob K Racing
www.jacobKracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Rudskogen Motorsenter
  • 09/06/13 - Rudskogen Motorsenter - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS