Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

"Jeg er tilfreds med resultaterne fra Spielberg!"

Scirocco R-Cup 
05/06/13 

Scirocco R-CupBåde anden og tredje runde i denne sæsons Volkswagen Scirocco R Cup blev kørt på Red Bull-Ring i Steiermark (Østrig) den første weekend i juni. Banen var noget helt nyt for den unge danske racerkører, så han var alt i alt tilfreds med en syvende plads lørdag og en femte plads om søndagen.
 

Det havde været vådt under den frie træning fredag eftermiddag, men vejrforholdende skifter hurtigt i alpeområdet og lørdagens kvalifikation blev således kørt i tørvejr. Det var selvfølgelig en helt ny situation for alle chaufførerne - også for Nicolaj Møller-Madsen. Resultatet af denne 45 minutters kvalifikation formede startopstillingen til sæsonens andet løb. Det var et erklæret mål at få en perfekt omgang og dermed sikre et godt tidspunkt der var tæt på fronten af startfeltet. Den unge dansker endte på en syvende plads til det første løb - ikke det værste udgangspunkt.


(Foto: Natascha Theisen)

"Det var vådt under den frie træning, så det var helt andre betingelser under kvalifikationen. Femtende omgang var min hurtigste, men desværre var mine dæk ved at være færdige, så jeg kunne ikke presse tiden længere ned. Men lad os nu se hvad der sker under løbet! ", fortalte Nicolaj Møller-Madsen efter kvalifikationen.

Det andet løb i sæsonen blev kørt lørdag eftermiddag. Den unge dansker var i en hård kamp om en bedre position. Nicolaj havde dog nogle gode aktioner, men bedst som han lå på en fornuftig fjerde plads, blev løbet stoppet med rødt flag på grund af et uheld bag bane-afsnittet "Remus-Curve". Desværre for danskeren så foreskriver reglerne, at det er omgangen før der er tællende som løbsresultat. Så Nicolaj Møller-Madsen måtte tage til takke med en syvende plads.

Søndagens løb blev efter reglerne startet ved bytte rundt på de otte forreste chauffører, hvilket sendte danskeren frem i forreste startrække. Nicolaj Møller-Madsen fik en perfekt start og var derfor i spidsen af løbet – en glæde der desværre varede kort. Den unge dansker ramte en af de såkaldte "Ludwig-kantsten" lidt for hårdt – det lignede et overstyringsproblem. Dette lille uheld gjorde dog heller ikke styretøjet bedre og gjorde det meget svært at kontrollere.


(Foto: Natascha Theisen)

Men den unge dansker fik kæmpet sig igennem og sluttede på en 5. plads og udtalte efter løbet:
"Det var et hårdt løb for mig. Hvis jeg ikke havde lavet den fejl i starten af løbet ville en position på podiet havde været sikker... Men ikke desto mindre er jeg tilfreds med weekedens resultater. Man vil naturligvis gerne vinde når man starter i forreste række, men jeg er o.k. med hvordan det gik. Banen var helt ny for mig men jeg har alligevel en god fornemmelse med herfra, da jeg var i stand til at opnå samme race-pace som de chauffører der har kørt i serien længere tid end mig”.


(Foto: Natascha Theisen)

Den unge danske chauffør forlod altså Red Bull-Ring som femmer i det samlede mesterskab og som toer i Junior-Challenge. Det må være meget tilfredsstillende da Nicolaj Møller-Madsen kun har siddet i bilen fire gange og kun kørt tre løb i Volkswagen Scirocco R Cup.

Inden det næste løb på Norisring den 12. til 13. juli, som er en bybane der er anlagt rundt om den historiske beton-platform, har Nicolaj fastlagt mål og fokusområder.

"Jeg ved, at jeg har den fart der skal til og mit mål er derfor at slutte på podiet ved det næste løb. Derfor vil jeg også arbejde hårdt for at forbedre med kondition og også lærer mere om hvad racerløb i en standardsvognsserie, så jeg er forberedt bedst muligt til den hårde bybane ", udtalte Nicolaj Møller-Madsen.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicolaj Møller Madsen
  • Red Bull Ring
  • 02/06/13 - Red Bull Ring - Scirocco R-Cup
  •      D4 Enterprise Solutions