Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team Wounded Racing på podiet i sæsonens anden DEC-løb

Danish Endurance
Championship 

05/06/13 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEfter at racerteamet måtte udgå fra årets første løb i maj grundet teknisk defekt, er TWR nu vendt stærkt tilbage. På Jyllandsringen søndag den 2. juni kæmpede holdet af skadede soldater sig op på en tredjeplads i klasse IV og endte på medaljeskamlen sammen med nogle af de store navne i dansk motorsport. Nummer ét i klassen og den samlede vinder blev Ferrariholdet Drive4Fun kørt af Mads Rasmussen, Casper Spanner og Tommy Schröter.
 

Team Wounded Racing var velforberedt og topmotiveret til at yde den bedste indsats. Under tidtagningen var der dog lidt problemer med opsætningen af bilen, hvilket også resulterede i en snurretur på banen. Opsætningen blev justeret og holdet var klar til start.


(Foto: Catrine Holm Nielsen)

Michael Thiim Sørensen var første mand bag rattet, men måtte efter 40 minutter køre i pit på grund af smerter. Kristian Nielsen overtog og halede stille og roligt ind på de andre biler, hvorefter Kasper Thomsen kom i bilen og fortsatte med at køre gode tider. Kristian kom tilbage bag rattet én gang til og kørte over målstregen med en sikker tredjeplads i klassen. På de fire timer blev det til over 21 omgange mere end sidste gang, Jyllandsringen lagde asfalt til.

– Drengene havde virkelig brug for den her succes. Den giver fornyet energi og livsglæde, sagde teamcoach og fysisk træner Rune Oland, der også er idrætskonsulent i DIF Soldaterprojekt.


(Foto: Catrine Holm Nielsen)

Royalt besøg
TWR’s pittelt fik uanmeldt besøg af HKH Prins Joachim, der 10 timer forinden var landet fra et besøg hos de danske styrker i Afghanistan. Han kiggede forbi til en snak om motorsport, sport og rehabilitering og livets udfordringer. HKH Prins Joachim tog sig god tid til teamet og fik da også selv et indblik i soldaternes vanskeligheder, da Michael Thiim Sørensen måtte hjælpes ud af bilen i forbindelse med skift og lægges på asfalten i teltet for at få følelsen tilbage i benene. HKH Prins Joachim gav TWR en åben invitation til sit telt og afsluttede besøget med ordene: ’Mi casa es su casa’.


Prins Joachim og Rune Oland
(Foto: Catrine Holm Nielsen)

Vigtig motivation
Lysten og motivationen hos soldaterne til at gøre det godt på Jyllandsringen i søndags og gennemføre med en god placering var ekstra stor, fordi det første løb i 2013-sæsonen i DEC (Danish Endurance Championship) den 4. maj var et hurtigt overstået kapitel for holdet. Trods uheld under tidtagning lykkedes det ved hjælp af en brugt skydeskive, en krykstok, gaffatape, strips og popnitter, at komme ind i løbet. Desværre stod gearkassen af efter en time, og løbet var slut for TWR´s vedkommende.


(Foto: Catrine Holm Nielsen)

Dansk Handicap Idræts-Forbund


Læs mere om:
  • Team Wounded Racing
  • Jyllandsringen
  • 02/06/13 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship - DM
  •