Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom Kristensen optaget i ’Le Mans Drivers Hall of Fame’

Le Mans 
01/06/13 

Le MansDen 8-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen blev fredag aften (31. maj) tildelt en unik hæder, da historiens mest succesfulde sportsvognskører blev optaget i den officielle 'Le Mans Drivers Hall of Fame'.
 

Den fornemme hyldest blev givet under et privat arrangement på toppen af Pompidou-bygningen i Paris foran en udvalgt jury, hvor også Pierre Fillon, præsidenten for Automobile Club l'Ouest (ACO), organisationen bag Le Mans, var blandt talerne.

Ingen person har siden løbets begyndelse i 1923 vundet så mange gange som Tom Kristensen. Foruden denne bedrift blev den nuværende Audi-kører, med tilnavnet Mr. Le Mans, også optaget i den eksklusive klub, fordi han i juryens øjne med sit mod og sit talent har været med til at skrive historien om 24-timersløbet på Le Mans. Beviset på optagelsen skete da Tom K symbolsk fik overrakt en skræddersyet jakke med emblemet "Le Mans Drivers Hall of Fame".

Tom K sagde: "Det er en stor ære for mig, at stå her i dag. Le Mans er et løb, som har givet mig så meget. Jeg er både stolt og ydmyg, og skylder en stor tak til de teams, de medkørere, mekanikere, ingeniører og helt fantastiske fans, som jeg gennem tiden har delt Le Mans-ånden med. Jeg kan huske en episode, fra da jeg en var en helt ung gokartkører, hvor et finaleløb blev udskudt, fordi vi alle skulle ind og se de sidste minutter af Le Mans. Siden den dag har jeg drømt om at vinde dette helt unikke løb."

Le Mans fejrer i år sit 90 års jubilæum, og det er i den forbindelse, at ACO har besluttet at stifte den prestigefyldte Hall of Fame. Udover hæderen til Tom Kristensen blev der også plads til en hyldest af seks kørere, som hver især har vundet løbet fire gange eller mere. Det drejede sig om Jacky Ickx, Derek Bell, Frank Biela, Emanuele Pirro, Yannick Dalmas og Henri Pescarolo, som også blev optaget i 'Le Mans Drivers Hall of Fame'.

Tidligere på året blev Tom Kristensen hædret af det højtrespekterede britiske magasin Motorsport. Det skete da danskeren ved en ceremoni i Royal Opera House i London blev optaget i deres Hall of Fame side om side med blandt andre Enzo Ferrari, Juan Manuel Fangio, Stirling Moss, Ayrton Senna og Michael Schumacher.

I 2013 kører Tom K for at vinde for niende gang, når de mest berømte 24 timer i motorsport skydes i gang den 22. juni klokken 15.00.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •