Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rotax

Weekenden d. 16-17-18. maj stod igen på race

Rotax 
29/05/13 

- for det unge racertalent Frederik Vesti
I denne weekend skulle 3. afdeling af de Danske Mesterskab for Rotax Klasserne afvikles. Frederik Mødte op til løbet på banen i Rødby, med store forventninger. Dette skyldes hans samlede føring i DM serien, efter 2 løb hvor det blev til henholdsvis en første plads i første afdeling og en 2. plads i anden afdeling
 

Fredag eftermiddag stod på træning, for den unge jyde. Frederik beviste hurtigt at, han havde i sinde at forsætte de gode takter og placere sig i toppen af de 14 mand store felt endnu en weekend. Frederik formåede at være hurtigst i de fleste af de frie træninger, dette hævede blot forventningerne til lørdag og søndag endnu mere.

Lørdag skulle der køres 4 træninger, en tidtagning og 2 heats. Da Frederik havde vist gode takter i træningerne dagen forinden, besluttede Frederik og teamet at springe 2 træninger over for at spare dækkene, og dermed få en lille fordel i de sidste heats om søndagen.

Efterfølgende vandt Frederik tidtagning, og skulle derfor starte sine 3 indledende heats fra første start position. Frederik markerede sig for alvor ved at vinde begge sine 2 indledende heats om lørdagen, med en afstand til nummer 2 som gjorde at Frederik havde tingene under kontrol hele vejen igennem heatsne.


Frederik Vesti på den øverste podieplads.

Søndag morgen stod på en kort warm-up, som Frederik og teamet ligesom dagen forinden valgte at springe over, for igen at spare på dækkene. Dette betød at teamet ikke havde nogen mulighed for at få prøvet banen af, og lave små justeringer på karten inden løbets 3. indledende heat. Alligevel formåede Frederik at vinde heatet, dog denne gang knapt så overlegent.

Efterfølgende skulle Finale 1 køres, her viste Frederik igen sin hurtighed og vandt med stor stil over samtlige konkurrenter, dette samme var udfaldet af pre-finalen denne vandt Frederik også.

Dette betød at den unge jyde, kørte ud til den altafgørende finale ubesejret. Frederik kørte en fornuftig finale, og bevarede sin første plads hele heatet igennem trods et stort pres fra den nærmeste konkurrent i den samlede DM stilling.

Dermed tog Frederik og teamet fra sæsonens hidtil mest succesrige løb med maximum point i bagagen. Med dette resultat udbyggede Frederik sin føring, i det samlede Mesterskab og skaber derfor et godt udgangspunkt til 4. afdeling der køres på Als d. 7-9 juli. Vesti Motorsport takker Frederiks Team, RS-Competition for særdeles konkurrence dygtig grej, og kyndig vejledning ved løbet i Rødby.

Vesti


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Rødby Gokartbane
  •