Frederik Vesti havde en svær men god weekend

30/05/13

I weekenden d. 23.-25. maj deltog det unge racertalent Frederik Vesti ved 5. og 6. afd. af Dansk Super Kart 2013 i Roskilde.
Efter den meget succesrige weekend i Rødby weekenden forinden, hvor Frederik gjorde rent bord i 3. afd. af DM for Rotax klasserne var selvtilliden helt i top

Frederik og teamet tog allerede, torsdag middag afsted mod banen i Roskilde. Torsdag eftermiddag stod på træning, hvor Frederik og mekaniker og far Peter Vesti skulle finde det perfekte opsæt til karten. Frederik fortsatte den gode stime fra weekenden forinden, og placerede sig i toppen af det 24 mand store felt i alle træninger.

Trods en hård weekend var der pokal og points til Frederik Vesti(tv).

Fredag eftermiddag stod på samme antal træninger som dagen forinden, her fik Frederik en masse gode omgange - den perfekte forberedelse til løbet om lørdagen.

Lørdag skulle 5. afd af Dansk Super Kart køres. Frederik og teamet vågnede lørdag morgen op til en regn våd bane, hvilket betød at den opsætning der var fundet til karten dagen forinden ikke passede til den våde bane. Der skulle køres to træninger før den meget vigtige tidtagning, der bestemmer startplaceringerne til de to indledede heats.

Træningerne blev brugt på at finde en god opsætning til den våde bane. Men da tidtagning skulle køres, var banen tørret delvist op, dette betød at far og mekaniker Peter Vesti måtte gætte på det perfekte opsæt og dæktryk. Det viste sig hurtigt at karten ikke kørte godt, og Frederik måtte derfor kæmpe hårdt med en u-konkurrence dygtigt gokart i det hårde felt. Et for højt dæktryk betød at Frederik, måtte tage sig til takke med en 6. hurtigste tid i tidtagning.

Frederik måtte derfor starte første indledende heat, fra 6. start position - et ikke så godt udgangspunkt taget i betragtning af Frederiks top 3. tider i tørvejret dagen forinden. Frederik kørte et godt heat, hvor han avancerede 2 pladser og kørte over målstregen på en fin 4. plads dog med 3. hurtigste tid af alle 24 mand.

Frederik skulle igen starte fra 6. start position i anden indledende heat, men da starten gik blev Frederik sendt af banen af en konkurrent og endte derfor i græsset. Da Frederik Vesti igen havde fået karten på banen, var han pludselig sidste mand i feltet og en langside bag nummer 1.

Han satte jagten ind og var aller hurtigste mand, få omgange var han 3-4 tiendele af et sekund hurtigere end alle konkurrenter - hvilket er rigtig meget i det meget tætte felt. Frederik kørte over målstregen som nummer 15, efter at have avancerede 8 pladser.

Med disse to resultater skulle Frederik starte den afgørende finale fra en ærgerlig 9. plads. Da finale starten gik, var Frederik kvik og avancerede hurtigt flere pladser i feltet. Frederik kørte sig op på en 3. plads, men faldt lidt tilbage og kørte over målstregen på en fin 5. plads.

Søndag stod på samme antal træninger, tidtagning og heats dog blev hele søndagens race kørt på en våd bane. Frederik fandt i træningerne mere og mere fart i karten på den regnvåde bane, og kunne derfor i den vigtige tidtagning indtage 3. pladsen. Derfor skulle begge indledende heats startes fra 3. start position.

Frederik formåede begge gange at indtage 2. pladsen, og kører over stregen som nummer 2 i begge heats. Dette betød en fin startplacering som nummer 2. i den afgørende finale. Frederik holdt 2. pladsen hele vejen igennem finalen trods et stort pres fra de bagved kørende konkurrenter.

Dette betød at Frederik efter en svær men god weekend, kom fra 5. og 6. afdeling af Dansk Super Kart med gode point i bagagen og ikke mindst en fin pokal.

Næste gang der køres er på Als d. 08-09/06 2013, her køres 4. afd. af det danske mesterskab for Rotax klasserne, hvor Frederik har en solid føring i Mini klassen.