Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Man bliver stærk af modgang - håber jeg!

Formel Ford - DK 
29/05/13 

Michael Markussen kæmpede med teknikken på Sturup Raceway, og hentede alligevel to andenpladser med hjem til Kolding.
 

Allerede fredag var Michael og RS Competition klar til at teste deres Aquila-racer sammen med Formel Ford-klassens øvrige deltagere, men det blev ikke til så meget test for Michael Markussen.


Sturup Raceway bød på hårdt arbejde for Michael Markussen og RS Competition
(Foto: Gripping Media)

- Vi skiftede gearing på bilen, så den var helt optimal til Sturup's banelayout, men så begyndte vi at få problemer med gearkassen, fortæller Michael. En stærk indsats fra teamets mekanikere gjorde at bilen var klar til lørdagens træning - hvor problemerne genopstod.

- Det er jo heldigt at fejlen kommer igen nu, og ikke under et løb, lød det fra en let frustreret Michael. Heldigvis lykkedes det at finde og eliminere fejlen én gang for alle, og da de unge formelkørere kørte på banen til tidtagningen, fik Michael da også vist at både han og bilen kan køre.

- Pole position er jo slet ikke så dårligt endda, og slet ikke når man tænker på hvor tæt konkurrencen er i år. Den værste modstander er stadigvæk min egen teamkammerat, men han kører altså også flot!


Michael nåede at føre Formel Ford-løbet foran svenske Joakim Darbom
(Foto: Gripping Media)

Flot kørsel blev der da også leveret i de tre heat, som blev kørt søndag. Som i de foregående løb var der hård, fair og seværdig fight om placeringerne mellem Michael og teamkammeraten fra RS Competition, og i første heat måtte Michael lade Lasse løbe af med sejren. Andet heat endte før tid pga. et knækket speederkabel, og i sidste heat var det svenske Joakim Darbom som havde Markussen fra Kolding efter sig. Alt i alt er to andenpladser da også acceptabelt, trods alt:

- Jeg er glad! To andenpladser i en weekend, hvor vi har arbejdet meget med bilen. Tekniske vanskeligheder og en masse understyring har taget på kræfterne, så det er fedt at det alligevel er blevet til gode placeringer.

Michael ligger nu på tredjepladsen i mesterskabet, og selvom der er et stykke vej op til teamkammeratens pointscore, er der stadigvæk fem løbsweekender og femten heat tilbage af sæsonen.

- Det er vigtigt at Lasse får lidt mere modstand end han har fået indtil nu. Inden næste løb må jeg hjem og lægge en god plan, så det er ham der ligger bag mig, når vi krydser målstregen!


Yes, der kom faktisk ganske fine resultater med hjem!
(Foto: Gripping Media)

Næste løb bliver på FDM Jyllandsringen den 15-16. juni.

Michael Markussen
michaelmarkussen.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Michael Markussen
  • Sturup Raceway
  • 26/05/13 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK
  •