Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Udbygget mesterskabsføring til Dall Knudsen

Citroen DS3 Cup 
28/05/13 

Man kan uden overdrivelse sige, at Niklas Dall Knudsen har sat kursen mod mesterskabet i Citroën DS3 Cup. Efter de to første løbsweekender havde Haderslev-køreren lagt sig i spidsen med 16 point ned til nærmeste konkurrent i mesterskabet. På Sturup Raceway lykkedes det for den 19-årige racerkører at udbygge forspringet.
 

I tidtagningen viste Niklas sig fra sin mest effektive side. I løbet af tre omgange på den svenske asfalt var den hurtigste omgangstid sat, og resten af tidtagningen sad den hurtige teenager i bilen og var klar til at forbedre sin tid, hvis nogen skulle nærme sig hans tider.

Ingen kom dog tæt nok på den hurtige omgangstid til, at Niklas behøvede køre på banen igen. Pole position til første heat var dermed en realitet.


Der var fuld fart på den lille franske racerbil
(Foto: Gripping Media)

Søndag morgen kunne kørerne i Citroën DS3 Cup stå op til gråvejr og regn. Det er forhold, som stiller krav til kørernes tekniske formåen, og Niklas var som altid klar på udfordringen:

- Det giver jo ekstra udfordringer, men det gør det bare mere spændende! Og til forskel fra sidste år, hvor jeg kørte Formel Ford, sidder jeg i tørvejr i min Citroën, så der er ingen klager herfra.

Der var da heller ingen grund til at brokke sig. Da starten gik, lagde Niklas fra land, og siden så konkurrenterne allerhøjest lyset fra bremselygterne, når teenagekøreren var på vej ind i det næste sving. En sikker sejr i første heat foran klassens nok mest erfarne kører, Kim Lund.


Fuld koncentration før start
(Foto: Gripping Media)

Med reglen om at de seks bedste kørere fra første heat starter i omvendt rækkefølge i andet heat, kunne Niklas se frem til en endnu større udfordring i weekendens sidste løb. Fra sjettepladsen skulle der arbejdes for at komme frem til en sejr - men ikke desto mindre var dét målet.

- Jeg er her for at vinde, uanset om jeg starter forrest eller bagerst. Men det bliver svært, for Sturup er ikke en bane hvor det er let at overhale. Lad os nu se - det kan være at chancen opstår!

Helt opstod chancen dog ikke. Haderslev-køreren kom godt med op igennem feltet, men omkring halvvejs blev safety car-bilen indsat efter et uheld, og løbet blev ikke givet frit før det ternede flag blev svunget. Det var alligevel lykkedes Niklas at køre sig op til andenpladsen - og der var ellers udsigt til en spændende dyst:

- Da safety car kom på banen, lå jeg bagved Kim Lund, fortæller Niklas. Han har endelig fået godt gang i sin bil nu, så jeg havde set frem til at få chancen for at prøve kræfter med ham. Det må vi så prøve når vi kommer til næste løb!


En sejr og en andenplads fik Niklas med hjem til Haderslev
(Foto: Gripping Media)

Med en sejr og en andenplads er føringen i mesterskabet udbygget. Om to uger går det løs igen, når Citroën DS3 Cup tager på sit andet udlandsbesøg. Denne gang gælder det norske Rudskogen syd for Oslo, og det er ny asfalt for alle kørerne.

- Jeg glæder mig meget til at prøve banen i Rudskogen. Den blev renoveret og ombygget for et par år siden, så den er rent faktisk godkendt til helt store, internationale løb. Det bliver sjovt at prøve.

NDK Racing - www.niklasdallknudsen.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Niklas Dall Knudsen
  • Sturup Raceway
  • 26/05/13 - Sturup Raceway - Citroen DS3 Cup
  •