Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Der kom gode erfaringer med hjem fra Sturup Raceway

Citroen DS3 Cup 
28/05/13 

Jacob Kallestrup fik podieplacering med hjem fra Sturup Raceway, da Citroën DS3 Cup kørte på den sydsvenske racerbane. Buler blev det også til.
 

Viborg-køreren havde inden weekenden kun kørt få omgange på banen, så muligheden for at få køretid på banen fredag eftermiddag - godt nok med ekstra ballast i bilen i form af gæster fra Bojsen Biler, der fik en adrenalinfyldt oplevelse - passede det unge talent fint:

- Jeg kørte mine første meter i en Citroën DS3 på Sturup sidste efterår, og flere af konkurrenterne havde noget mere erfaring med banen, så det var en god kombination af at give en oplevelse til mine sponsorer og samtidig lære banen lidt bedre at kende.


Jacob fik løbsdebut på Sturup Raceway
(Foto: Gripping Media)

Og træningen gav pote. I tidtagningen var Jacob tredjehurtigst, så der var lagt op til topplaceringer.

Hvor lørdagen bød på solskin og lidt varmegrader, blev søndag derimod til en våd fornøjelse. Regndækkene blev monteret på den matsorte Citroën DS3, og så gik det ellers løs. Tempoet var højt, og Jacob gav bilen alt hvad den kunne tage. Resultatet blev en tredjeplads. Jacob selv var ret tilfreds:

- Det kunne have været rart at vinde, men det var to mere erfarne kørere som var foran mig, fortæller Kallestrup og fortsætter: Mine omgangstider var fornuftige, og jeg tabte ikke meget tid til de to forankørende, så mit mål blev så absolut nået.


Der blev kørt stærkt på den teknisk krævende bane
(Foto: Gripping Media)

I sidste heat var det ellers begyndt at ligne endnu et topresultat til den unge kører, men en konkurrent satte en stopper for de planer:

- Jeg gjorde klar til overhaling, hvorefter den forankørende drejer lige ind foran mig - og så er det lidt svært at undgå en kollision, siger Jacob, hvis egen bil sagtens kunne fortsætte til trods for lidt mindre skader. Konkurrenten, derimod, holdt stille på banen og måtte have hjælp fra banens rydningsmandskab. Det fremkaldte en safety car-periode, som varede indtil det ternede flag. Drønærgerligt, hvis man spørger Jacob:

- Det er jo enormt frustrerende at skulle køre et halvt løb uden egentlig at køre race. Især når der virkelig var fart i bilen og jeg måske kunne have fået et godt resultat med hjem. I stedet fik jeg en syvendeplads og aftenarbejde til mekanikerne - det var ikke lige hvad jeg kom for!


Der kom point på kontoen og erfaringer i bagagen
(Foto: Gripping Media)

På trods af skuffelsen er Jacob godt tilfreds:

- Selvfølgelig ville jeg gerne have kørt mig til en pokal mere i andet heat, men sådan skulle det ikke gå. Til gengæld har jeg fået gode erfaringer med hjem, og nu glæder jeg mig meget til at komme til Rudskogen i Norge. Her har ingen af de faste kørere prøvet at køre før, så det bliver rigtigt spændende!

Det næste løb på Rudskogen køres den 8-9. juni.

Jacob K Racing - www.jacobKracing.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Jacob Kallestrup
  • Sturup Raceway
  • 26/05/13 - Sturup Raceway - Citroen DS3 Cup
  •