Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

Danskerne rejser fra Nordschleife med blandede følelser

24H Series 
28/05/13 

Hen over den tredje weekend i maj måned blev der kørt nok ét af de hårdeste langdistanceløb i verden – nemlig 24 timers løbet på den gamle Nürburgring, som har det mere berømte tilnavn Nordschleife. Det var den enogfyrretyvende udgave og feltet var som de forgangne år spækket med danske deltagere.
 

Det var dog en blandet fornøjelse for danskerne denne forlængede weekend – for nogle rejste hjem med succes i bagagen efter nogle opslidende dage, mens andre aldrig så ternede flag og kunne rejse hjem før tid.


Allan Simonsen foran feltet
(Foto: Natascha Theisen)

Løbet blev skudt i gang lørdag den nittende maj klokken fem om eftermiddagen under tørre forhold. Men sådan blev det ikke ved. Ved ni-tiden om aftenen begyndte regnen at dække den legendariske bane. Denne udvikling skabte nærmest kaotiske tilstande i pitten, da alle ville skifte dæk på samme tid. Og det skulle vise sig kun at blive værre – regnen tog til og kraftig tåge hang hen over den kopierede bane. Forholdende blev så ekstreme at det røde flag blev taget i brug og løbet blev stoppet efter lidt under seks timers handlingsmættet racerløb.


Kurt Thiim
(Foto: Natascha Theisen)

Lidt over klokken seks mandag morgen besluttede løbslederen at løbet skulle genoptages klokken halv ni. For selvom regnen stadig faldt tungt i det vesttyske, så var tågen trods alt fordrevet. Deltageren kunne nu tage hul på den sidste tredje del af løbet, efter en lang og fortvivlet nat, der måske ikke havde budt på så meget søvn, som den kunne.


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)


Nicki Thiim
(Foto: Natascha Theisen)
Nicki Thiim får sin første sejr ved et ADAC 24 timers løb

I sin AMG Mercedes kunne danskeren sammen med Jereom Bleekemolen, Bernd Schneider, Sean Edwards (holdet Black Falcon) stille sig øverst på podiet – hvilket må siges at være en af de største sejre i den unge Nicki Thiims karriere.

"Jeg er fuldstændig overvældet, og kan næsten ikke få mig selv til at tro på, at vi vandt. Jeg er virkeligt lykkelig, fordi Nordschleife er en af de hårdeste baner, og en bane der absolut ikke er tilgivende overfor fejl!", fortæller danskeren lykkeligt efter løbet.

 


En glad Nicki Thiim i midten
(Foto: Natascha Theisen)

Allan Simonsen og Aston Martin sluttede på en niende plads
Aston Martin-teamet med Stefan Mücke, Darran Turner, Pedro Lamy og danskeren Allan Simonsen havde mange timer på den eftertragtede førsteplads. Ja, selv efter genstarten førte de i lang tid. Men det blev alligevel kun til en lunken niende plads i deres klasse SP9 GT3, hvilket svarede til en samlet tiende plads.


Allan Simonsen
(Foto: Natascha Theisen)


Kurt Thiim
(Foto: Natascha Theisen)
En vellykket weekend for Thiim senior

Den vellidte og meget rutinerede far til dette års vinder sluttede også sin weekend på podiet. Sammen med Franjo Kovac, Martin Thschonia og Fredrik Lestrup vinder han klassen SP4 T i en Audi TTRS. "Efter problemerne vi havde med gearet i den samme bil sidste år, og også ved 24-timers løbet i Dubai, besluttede teamet at udskifte den helt. Det lader til at det var den rette medicin. Bortset fra et lille problem med batteriet, der gav et midlertidigt fejl på servo-styringen, kørte vores Audi uden problemer. Tydeligvis hjalp regnen os en smule... Her var vi virkeligt hurtige. Og selvfølgelig er vi lykkelige over at have vundet vores klasse!", fortalte Kurt Thiim efter løbet.

Niels Borum sekser i klassen V5
Niels Borum slutter sammen med Maurice O'Reilly, Wayne Moore og Michael Eden 20 omgange efter vinderbilen på en sjette plads i klassen V5.


Niels Borum
(Foto: Natascha Theisen)

Podieplaceringer til Claus Grønning og Michael Juul
Claus Grønning og Michael Juul endte også weekenden som et par glade danskere. De stillede til start i hver deres Renault Clio Cup-racer i klassen SP3. Claus Grønning endte weekenden øverst på podiet mens Micheal Juul sluttede med en tredje plads i klassen.


Claus Grønning
(Foto: Natascha Theisen)


Michael Juul
(Foto: Natascha Theisen)

Christina Nielsen og Michael Christensen kom ikke i mål
Christinas Porsche var involveret i to uheld, hvilket kostede tid. Men da de også fik problemer med motoren, blev teamet nødt til at kaste håndklædet i ringen.


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

Michael Christensen så heller ikke det ternede flag på Nordschleife. Bare én time før løbets afslutning kunne han se sin holdkammerat ramme barrieren – virkelig frustrerende og en følelse en anden dansk racerkører kun kender alt for godt. Porschen blev så hårdt beskadiget, at det ikke var muligt at reparere den inden løbet var kørt.


Michael Christensen
(Foto: Natascha Theisen)

Kilde: Natascha Theisen

Michael Nygaard Pedersen

Læs mere om:
 • Allan Simonsen
 • Christina Nielsen
 • Claus Grønning
 • Kurt Thiim
 • Michael Juul
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Nicki Thiim
 • Niels Borum
 • Nürburgring
 • 20/05/13 - Nürburgring - 24H Series
 •