Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Nicki Thiim fik vigtige point med fra Monaco

Porsche
Super
Cup 

27/05/13 

Nicki Thiim deltog i den forgangne weekend, i anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup, men tingene gik ikke helt som han havde håbet på. Kvalifikationen bød på et hårdt crash og en 10. plads. Thiim forbedrede sig en smule under løbet, og endte på 8. pladsen. Dermed fik han vigtige mesterskabspoint med hjem.
 

Den berømte bybane i Monaco, lagde i weekenden asfalt til anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup. Selv om banen er den mest berømte i verden, er den også en af de mest kompromisløse baner i verden og det mærkede Nicki Thiim i weekendens afdeling af Porsche Mobil Supercup.


Nicki Thiim
(Foto: Porsche Media)

Problemerne kom allerede under den første fri træning for Nicki Thiim. Her måtte han stoppe efter kun 5 omgange på grund af en ulykke. Dette var selvfølgeligt ikke den bedste optakt til kvalifikationen, som blev kørt fredag. Der blev arbejdet hård i teamet frem imod kvalifikationen, og Porschen blev klar.

Nicki Thiim fandt, på trods af at bilen virkede perfekt, aldrig rytmen under kvalifikationen. Det betød at Nicki Thiim skulle starte søndagens race, fra 10. position. Efter kvalifikation sagde han “Jeg havde kun én hurtig omgang under denne kvalifikation, på grund af andres uheld... Flere af mine konkurrenter havde desværre satset på at der kunne sættes hurtige omgange under gult flag... Det er jo lidt mærkeligt, fordi reglerne fortæller at det ikke er tilladt at sætte tider under gult flag. Jeg håbede på at race ledelsen ville straffe denne handling, men det skete ikke... det var årsagen til at jeg kun blev nummer 10 i kvalifikationen!”

Søndagens løb startede fra 10. position, men kort efter starten avancerede Thiim til 9. pladsen. Herefter blev jagten på Ben Baker sat ind, og 6 omgange før mål, kom han forbi, og dermed havde han erobret 8. pladsen, som han beholdt frem til mål.


Thiim jagter 8. pladsen
(Foto: Porsche Media)

Efter løbet sagde Nicki Thiim “Det har været en dårlig weekend. Vi havde speeden i bilen, men desværre tillader banen ikke mange overhalinger. Jeg kom dog hjem med point, og det er vigtigt!”.

I den kommende skal Nicki Thiim køre 4. og 5. afdeling af Porsche Carrera Cup Germany, på Red Bull Ring i Østrig.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Monte Carlo
  • 26/05/13 - Monte Carlo - Porsche Super Cup
  •