Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Midtjyde på vesteuropæisk Rally Cross-besøg

Rallycross 
27/05/13 

I 2013 går Jan Petersen fra Højslev internationalt i Rally Cross (RC) med deltagelse i EM-toparrangementerne i Sverige (Höljes – først i juli) samt Tyskland (Estering ved Hamborg – sidst i september). Midtjyden stiller til start i den heftige SUPER 1600 klasse, som omfatter RC-racere med en tunet 1,6 liters motor under fronthjelmen
 

Som første 2013-udfordring deltog JP Racing i en afdeling af det hollandske mesterskab, som blev kørt på Eurocircuit lidt uden for Eindhoven.

- Holland er et meget tætbefolket landområde, oplyser Jan Petersen. - Mange steder kan man næsten spytte fra landsby til landsby. Eurocircuit er derfor Hollands eneste RC-stadion, men som flere gange har været en afdeling af Europamesterskabet.


Jan Petersen gik til stålet ved DM-premieren på Nisseringen.
(Foto: Jørgen Ring-Andersen)

Jan Petersen slog 2 fluer med et smæk, idet JP Racing i 2013 er skiftet til en trinløs dobbeltvirkende undervogn fra de hollandske specialister Proflex: - Hollænderne var med under hele motorløbet, og jeg fik virkelig lært en hel masse omkring setup. Støddæmpere og fjedre samt mekanisk styring kan finjusteres til det aktuelle underlag og regn/tørvejr. Desuden er det vigtigt med en god balance i raceren, når de 225 HK skal overføres til konkurrencefart og -tempo.

Gennem racet i Holland præsterede Jan Petersen hurtigere og hurtigere omgangstider i kvalifikationen: - I tredje og sidste heat gik endog så godt, at jeg i fightens hede glemte at køre en obligatorisk sløjfe på rundbanen. I A-finalen fik jeg derfor et dårligt startspor, og vinkede farvel til en slutplacering i TOP TRE.


Under forberedelserne til 2003 har Jan Petersen bl.a. anvendt pigdæk ved isbaneløb.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

DM-premieren 2013 blev afviklet på Nisseringen lidt uden for Næstved. Her kunne Jan Petersen konstatere, at smugtræningen i Holland havde været en succes: - I forhold til 2012 kappede jeg et lille sekund af mine omgangstider, hvilket er et tigerhop i motorsports-sammenhæng. TOP FIRE lå således inden for 4 tiendedele sekunder, og dagsformen ville derfor blive afgørende for slutresultatet.

- Vanding af baneunderlaget burde ikke foregå midtvejs under kvalifikationen, fortsætter Jan Petersen. - Dette skete lige før mit første kvali-heat, hvilket gav mig dårlige startplaceringer gennem resten af DM-stævnet. Forhåbentlig hælder konkurrenceheldet dog til min side, når DM-startfeltet besøger min hjemmebane: Løvel søndag d. 2. juni.


Højslevboen ser frem til DM-arrangementet søndag d. 2 juni på Løvel Banen.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Jan Petersen fightede sig frem til en startplacering i forreste startrække i A-finalen, som bød på intens slutspil om de attraktive DM-points.

- Med en slutplacering som firer nåede jeg desværre ikke på sejrspodiet, afslutter Jan Petersen. - I forhold til sidste år har jeg dog fået god fart i raceren allerede fra sæsonstarten, og jeg ser frem til at snakke med om DM-medaljerne 2013.


Jan Petersen fik god udbytte af undervogns-optimeringen i Holland.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Efter DM-indsatsen på Løvel Banen søndag d. 2. juni går JP Racing i gang med forberedelserne til EM-braget på RC-stadionet i Höljes. 25.000 RC-fans fra nær og fjern kikker forbi arrangementet i det vestlige Midtsverige.

Viborg Motor Klub

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nisseringen
  • 20/05/13 - Nisseringen - Rallycross - DM - DASU mesterskab
  •