Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Dramatisk eftermiddag i Monaco

Formel 1 
26/05/13 

Rosberg vinder på hjemmebane
Nico Rosberg har en finsk far, en tysk mor, men er opvokset i lilleput landet Monaco - så det var hans barndoms gader han vandt i, i dag. Et løb han kontrollerede fra start til slut, selvom der fra flere sider var forsøg på at få ham til at miste koncentrationen og forspringet. De SC perioder blev det til - og en 25 minutters oprydnings pause.
 

I front for løbet var der to Mercedes racere og to Red Bull racere. I starten i den rækkefølge, efter pitstoppet, sakkede Hamilton bagud og endte på 4. pladsen og trods et par ihærdige forsøg på at passere Webber, så lykkedes det ikke. Så meget for spændingen om resultatet. Rosberg styrede begivenheder helt fra de røde lygter slukkedes og han lavede en lidt træg start, men god nok - og så var det sådan set det. Tilgengæld var der andre kunne skabe noget dramatik.

Først var der Massa, der allerede lørdag kastede sin Ferrari ind i flere barrierer og aldrig kom ud at køre i kvalifikationen. I løbet gjorde han det samme, samme sted - sådan stort set på en identisk måde. I går blev det sagt at der ikke var fejl på bilen og at der var tale om en kørerfejl. Det er jo umanerlig spændende hvis Massa er i stand til at begå den samme fejl, samme sted, på samme måde, to dage i træk. Kan huske jeg en gang stod i hårnålen på Nürbürgring og kiggede på kørernes linjer, og Massa var den eneste der ikke var i stand til at tage den samme linje to omgange i træk!

Det var i forbindelse med den efterfølgende SC periode, at Hamilton missede andenpladsen. Den røde tyr havde fået timet pitstoppet og haft heldet på deres side, mens Hamilton altså blev taberen i det spil.

Men slut med drama var det bestemt ikke. For også Sergio Perez kunne skabe dramatik. Først overhalede sin holdkammerat gennem en chikane, men den placering måtte han give tilbage igen. Senere udnyttede han et øjebliks tøven hos Button og kom så forbi på mere reel vis, ved indkørslen til havnechikanen. Og det gav ham altså blod på tanden. Så senere var det Alonso der skulle have samme tur, og det pressede spanieren til at skyde genvej gennem chikanen. Han vil nok påstå at han gjorde det for at undgå en kollision, men han blev dømt for at have fået en fordel ud af det. Tidsmæssigt faldt det sammen med at løbet blev afbrudt, så problemet blev klaret ved at Perez blev lukket forbi inden løbet blev genoptaget.

Men mexicaneren var slet ikke færdig for i dag. Endnu i al fald. For også Kimi Raikkonen skulle passeres og med et hidsigt angreb, samme sted som de andre, prøvede han kile sig mellem en Lotus og barrieren. Det gik ikke helt efter den noget optimistiske plan. Raikkonen holdt sin linje, blev ramt på baghjulet og måtte en tur i pit, mens Perez kunne fortsætte - eller også gjorde han det bare. På få omgange tabte han godt nok ti sekunder til dem der var foran ham, men det afholdte ham ikke fra at gøre stor modstand da de mange biler bag ham begyndte at presse på for at komme forbi. Men bremserne eller noget svigtede og måske styrede bilen heller ikke helt godt mere - i al fald fortsatte han ligeud da de andre drejede ind på opløbsstrækningen og en eftermiddag med frygtløst mod og totale stupiditeter endte ud i ingenting.

Det røde flag blev også luftet - det var Max Chiltons skyld. Efter havnechikanen trak han ud i Maldonado og pressede ham mod autoværnet. Williams raceren katapulterede over sin egne frontvinge og knaldede hårdt ind i skumbarrieren. Columbianeren gik derfra, mens barrieren endte ude på banen. Altså skulle der ryddes en del op, og fejes. Så det blev lige til 25 minutters pause.

Endelig var der også en episode med Grosjean og Ricciardo. Igen var det på vej mod havnechikanen, hvor franskmanden bankede op bag i australierens bagende og smed så mange små skarpe kulfiber stykker på asfalten at der lige skulle fejes en smule, inden man kunne køre for alvor igen. Begge biler udgik.

Så Vettel endte på 2. pladsen foran Webber og Hamilton. Derefter var der en stort hul ned til manden på 5. pladsen - tyske Adrian Sutil der fik bragt sin Force India godt fremad - og også overhalede flere undervejs, bare ikke på helt så dramatiske måder som Perez. På 6. pladsen kom Button der klemte sig forbi Alonso mod slutningen af løbet, Vergné blev 8'er foran di Resta der havde kørt sig fornemt frem efter sin elendige kvalfikation. Det sidste point gik til Kimi Raikkonen.

I VM kampen fører Vettel nu med 21 point. Men intet er afgjort, heldigvis!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Monte Carlo
  • 26/05/13 - Monte Carlo - Formel 1
  •