Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Thundersport Championship

Nicki Petersen havde en svær weekend

DTC 
26/05/13 

DTC - Danish Thundersport Championship- i Aarhus i Auto-G DTC
Gadeløb er spektakulære, men ingen let størrelse at takle som racerkører. Hver eneste meter kræver fuld koncentration, og selv den mindste fejl straffes nådesløst af de omkransende betonvægge. Med det in mente slap Auto-G DTC debutant Nicki Petersen og hans blåhvide Ford Mustang nogenlunde helskindet fra anden afdeling i Danish Thundersport Championship, der blev kørt i Pinseweekenden i Aarhus
 

18-årige Nicki Petersen har til 2013 taget springet til Dansk Motorsports kongeklasse, efter sidste år at have dystet i den populære Legend Cup. I debutløbet på Padborg Park var Nicki Petersen bedste rookie i Auto-G DTC feltet, og den præstation blev fulgt op i Aarhus, hvor den unge racerkører var sjette hurtigst i lørdagens tidtagning.

Starten på løb 1 var hektisk på den snævre bybane, og det krævede en kombination af mandsmod, overblik og en smule held, at komme helskindet gennem de første par sving uden for meget nærkontakt med konkurrenterne. Kontakt kom der desværre efter et par omgange, hvor Nicki Petersen bliver påkørt af en konkurrent, puffet rundt og sendt baglæns ind i betonmuren. Sammenstødet med sikkerhedsbarrieren er så voldsomt, at en bærearm knækker, men fighterviljen hos Nicki Petersen er ikke knækket, tværtimod. Trods en racer, der hænger noget mod højre side, og langt fra er optimal at manøvrere rundt i Aarhus’ gademiljø, kører Nicki Petersen respektable omgangstider og kommer i mål på en godkendt niendeplads efter flere overhalinger.


Nicki Petersen havde en svær weekend i Aarhus i Auto-G DTC
(Foto: Dennerphoto)

Frem til søndagens løb skifter teamet de defekte dele, men desværre vendte heldet ikke for Nicki Petersen, der startede som nummer syv. Efter løbet, der endte med en ellevteplads, indrømmer Nicki Petersen at nogle dumme fejl, der straffes ekstra hårdt på en bybane, var årsagen. Bl.a. forsøgte Nicki Petersen midtvejs i løbet at overhale Kim Rødkjær for enden af langsiden, men der var ikke plads, og for at undgå et sammenstød, trak føreren af den blåhvide Ford Mustang på ydersiden, hvilket resulterede i en snurretur og efterfølgende tab af dumme placeringer.

”Generelt er jeg nogenlunde tilfreds med weekendens slutfacit. Banen her i Aarhus var utrolig sjov at køre løb på og jeg får værdiful erfaring hver gang, jeg sidder i bilen. Det har været den mest utrolige sæsonstart. Bedste rookie på Padborg Park og to hektiske gadeløb her i Aarhus som skærende kontrast. Nu ser jeg frem til næste afdeling på Jyllandsringen, som jeg kender godt fra andre klasser,” fortæller Nicki Petersen efterfølgende.

Nicki Petersen er samlet nummer seks i Auto-G DTC mesterskabet, der føres af sidste års vinder Jan Magnussen. Tredje afdeling i Auto-G DTC køres på FDM Jyllandsringen i weekenden 15. og 16. juni.

Nicki Petersen


Læs mere om:
  • Nicki Petersen
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - DTC
  •