Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross - DM

Martin Pedersen var til første afdeling af DM

Rallycross - DM 
26/05/13 

- i Rallycross på Nisseringen i Pinsen
I pinseweekenden deltog Martin Pedersen, Kalundborg i første afdeling DM i rallycross i klassen Super 1600 på Nisseringen ved Næstved
 

Da det kun var Martin´s tredje løb i rallycross og banesport i det hele taget, forventede han ikke at han kunne blande sig i toppen af klassen endnu. Men hans mål var at komme i A-finalen, som er for de 8 hurtigste i klassen.

De indledende heats
Men Martin overraskede mange og ikke mindst ham selv i første heat ved at sætte fjerde hurtigste.
Men i 2 heat havde han et sammenstød med en konkurrent. Han fik et slag på venstre forhjul som fik konsekvenser for resten af dagen. “ Jeg bukkede en sporestang og en joint på bærearmen efter kontakt med en konkurrent. Så vi måtte justere det ind så den bare kørte nogenlunde. For vi havde ikke de reservedele med. Lidt ærgerligt, men sådan er rallycross.”
Så i tredje heat var Martin lidt langsommere end de forrige heats.


Martin Pedersen deltog i Pinsen i første afdeling af DM i Rallycross på Nisseringen.
(Foto: Stefan Beyer)

A-Finalen
Men efter de indledende heats havde Martin Kvalificeret sig som nr 6. Lige nøjagtig nok til at komme direkte i A Finalen. Og skulle ikke deltage i en B finale hvor de to forreste også går videre til A-Finalen¨.

Selve A Finalen endte på én syvende plads, en finale hvor Martin måtte kæmpe rigtigt meget med bilen i det meste af heatet. “ Jeg fik en elendig start, som jeg faktisk har døjet med hele dagen. Jeg kommer ikke hurtig nok af sted. Og derefter ryger jeg sammen med en, men bilen kører videre. Jeg synes egentlig jeg hænger meget godt på de andre.

Men jeg får en påkørsel midt i heatet, som gør at kofanger og karrosse går ind på mit baghjul. Så hver gang jeg drejede til højre bremsede den venstre baghjul og gav meget udskridning og mit venstre fordæk blev ødelagt hurtigt grundet kollisionen fra før på dagen. Så det er lidt en blandet følelse. Jeg nåede mit mål jeg havde, så er egentlig tilfreds med det hele, men kunne have fået lidt mere hvis jeg ikke havde fået de skader der. Men igen, sådan er rallycross. Der gives ikke ved dørene og man skal heller ikke selv gi sig.”

Bilen er blevet bedre
Martin havde lavet en del opdateringer på bilen henover vinteren og det virkede som det skulle. “Det er rart at når man har brugt en masse tid i værkstedet at det så også virkede det man havde lavet.

Nu begynder bilen at kører som jeg vil ha det. Det kan jeg også takke Arne Staun for. Han har hjulpet mig med opsætningen efter de data jeg har givet ham.

Men der er stadig ting der skal gøres og ændres. Men nu kører jeg de to første afdelinger som den er. Også evaluerer jeg og ser på hvad der skal ændres.”

Næste gang Martin Pedersen skal kører er om 14 dage på Løvel Banen ved Viborg.
Og der er der helt nye udfordringer der venter. For den bane har han aldrig kørt på.

Martin Pedersen bliver støttet af:
Kalundborg Auto-El/ Point S
Jerslev Autoskade center
MBM Bilhuset A/S
Astaun Motorsport
Motorsportshop.dk

Martin Pedersen
Martinpedersen-racing.dk


Læs mere om:
  • Nisseringen
  • 20/05/13 - Nisseringen - Rallycross - DM - DASU mesterskab
  •