Crosskart sæsonen skudt i gang på Nisseringen

Crosskart
25/05/13

Offroad sæsonen blev skudt i gang på Nisseringen ved Næstved for Rallycross og Crosskart ved det traditionelle pinseløb. I Crosskart var spændingen på kogepunktet fra start til slut. Ikke mindst fordi flere nye kørere som både debutanter, tidligere Rallycross kørere, tilbagevendende danske mestre og en enkelt svensk crosskart kører havde meldt sin ankomst.

I Mini var Mathias Laulund godt kørende. I de 3 indledende runder var der ikke meget at stille op for konkurrenterne. Selvom kørere som Kevin Nielsen og Nicklas Lau leverede særdeles fortrinlig kørsel, blev det til 3 sejre på stribe for Mathias Laulund. 3 anden pladser til Kevin Nielsen og Nicklas Lau nappede 3 pladser i de indledende runder. Finalen skulle dog vise sig fra anden side. Kevin Nielsen tog sin første løbssejr i sin karriere, mens Mathias Laulund sluttede som nummer 2 og Nicklas Lau sluttede som nummer 3.

Kevin Nielsen tog sin første løbssejr på Nisseringen
(Foto: Asmus Westphalen)

85 ccm klassen er igen i år voksende. Dansk mester i Mini klassen Morten Bertelsen og 2012 sæsonens nummer 3 i Mini, Lasse Storgaard er begge rykket op i 85 ccm. Magnus Jensen, vandt første runde foran Tobias Andersen og Morten Bertelsen, Sofie Sørensen og Lasse Storgaard, mens en uheldig debutant Nicklas L. Jensen måtte indkassere 3 point for en udgået. Morten Bertelsen var tog Pole Position til finalen med 2 sejre ud af 3 mulige. Starten blev dog trukket af selve debutanten Nicklas L. Jensen som førte finalen til sidste omgang, hvor den erfarne Magnus Jensen kom forbi og vandt finalen foran Nicklas L. Jensen og Morten Bertelsen.

Magnus Jensen vandt i 85 ccm og sluttede 3 i 125 ccm

125 ccm klassen har vokset hen over vinter perioden. Simon Sørensen, som er 2012 Dansk mester i klassen havde fået yderligere konkurrence fra hele 4 oprykkere fra 85 ccm klassen. Tobias Daarbak, som sluttede 2012 sæsonen som Dansk mester i 85 ccm, Bronze vinder Lucas B. Staun, Louise Nielsen, men også 2012 sølv vinder, Magnus Jensen, der udover at deltage i 85 ccm tog turen i 125 ccm også. Victor Hansen fra SMK Hörby i Sverige, havde lagt turen for Nisseringen, så også herfra var der konkurrence. Tobias Daarbak tog 3 heat sejre, og sikrede sig Pole til finalen, mens svenske Victor Hansen skulle starte 2'er med 2 anden pladser og Magnus Jensen startede 3'er.

Kampen om 1 og 2 pladsen lå mellem Tobias Daarbak og Victor Hansen, men her trak Tobias Daarbak det længste strå og vandt foran Victor Hansen og Magnus Jensen.

Tobias Daarbak fik max point ved 1 afdeling

250 ccm klassen sluttede, hvor den slap i 2012, nemlig med intens kamp mellem de 4 offroad DASU talenter, Casper B. Larsen, Søren Jelsbak, Emil Kristensen og Søren Ricken.

Dog var en tilbagevendende Karina Jensen og Thomas Munk Jensen, med en fortid indenfor Rallycross med til at blande sig i de fire unges hanekamp. Casper B. Larsen startede Pole i finalen med 2 sejre, mens Emil Kristensen startede 2'er og Søren Ricken som 3'er. Casper B. Larsen lå bedst fra start, mens der var hård kamp mellem Søren Ricken og Søren Jelsbak.

Emil Kristensen kørte taktisk ved alternativ spor og vandt finalen foran Søren Ricken og Søren Jelsbak.

Hård kamp mellem Emil Kristensen og Søren Ricken

650 ccm klassen havde stor tilslutning. Feltet blev delt op i 2 grupper i de indledende runder, så der var god mulig for kørerne at stjæle point fra hinanden. Efter de indledende runder havde den regerende mester, Dennis Munch 2 sejre og 1 anden plads, mens Sølv vinder fra 2012, Bjarne Jensen havde 2 sejre og en udgået med teknisk defekt.

Mesteren fra 2011, Keld Munkedal havde gjort comeback og indtog 3 start pos. til finalen med 2 anden pladser og 1 sejr, mens Anders Lucas Jensen, efter flere års pause kom tilbage og scorede 1 sejr og to 3 pladser, hvilket gav ham 4 start pos. Start placering som 5'er til finalen gik til en ny spændende kører. Jesper S. Røgen fik på trods af sine få timer bag rattet i en crosskart to 2 pladser og en 3'er. Det bliver spændende at følge Jesper hen over sæsonen om farten er med ham hele vejen. Chris Kristensen tog sig 1 anden plads og et par 3 pladser og indkasserede 6 start pos.

Niels Zinck Rasmussen kæmpede sig til en 3'er og to 4 pladser, og blev tildelt start placering som 7 og Jørn ”Foxtail” Andersen som 8 start placering med tre 4 pladser. I finalen tog Keld Munkedal starten med Bjarne Jensen og Dennis Munch lige efter. Chris Kristensen gik omkring Dennis Munch og erobrede 3 pladsen, men måtte inden få omgange før mål give afkald på den igen.

Keld Munkedal kørte en sikker sejr hjem foran Bjarne Jensen og Dennis Munch og kunne hermed bevise, at blot fordi man holder et års pause, er man ikke nødvendigvis rusten.

Keld Munkedal gjorde comeback og vandt 650 ccm

Næste DM afdeling for Crosskart skal køres på Løvelbanen d. 1 & 2 juni. Billeder fra løbet kan ses på www.awfoto.dk og den samlede DM stilling kan ses på www.rd-crosskart.dk