Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

26.100 gæster satte publikumsrekord

Classic Race
Aarhus 

23/05/13 

- til Classic Race Aarhus 2013
2013 blev rekordernes år for Classic Race Aarhus: Der har aldrig været flere besøgende til det aarhusianske racerløb, og heller aldrig flere biler, deltagere, bedre stemning eller højere hastigheder.
 

Søndag formiddag kørte britiske Steve Griffiths således sin 24 år gamle Lotus Formel 1-racer ned af langsiden på Strandvejen med 272 km/t, ifølge teamets egne beregninger – så vidt vides det hurtigste der nogensinde har passeret Strandvejen. Både lyden og synet af den lavtflyvende gule Lotus-racer var populært blandt publikum.


Britiske Steve Griffiths satte hastighedsrekord da hans Lotus nåede 272 km/t på langsiden.
(Foto: Henrik Nüchel)

Tophastigheden svarede stort set til antallet af konkurrencekøretøjer som Mindeparken kunne mønstre i alt denne weekend, og sammen med yderligere over 300 udstillede biler på Classic Car Park-områderne var der virkelig noget for enhver smag: For en weekend var Mindeparken ganske enkelt centrum for bilentusiaster fra hele landet.

Publikum tog godt imod gæsteklasserne fra den moderne motorsport, og Auto-G DTC og OK Legend Car Cup kvitterede med at levere gode, hurtige og tætte løb. Nøjagtigt det samme gjorde de historiske klasser, der kørte mindst ligeså stærkt som dengang de var nye.


65-klassen blev vundet af svenske Johan Solman i den flotte hvide Jaguar E-type.
(Foto: Allan Samsøe Voss)

I området Goodlook Street inde i Mindeparken var tiden næsten gået baglæns, og her blev de gode gamle dage hyldet med høj cigarføring og hår, hat og handsker i stilen fra dengang. Dermed passede stemningen inde i Mindeparken perfekt til den historiske del af programmet: Feltets ældste bil var en Bugatti Grand Prix 37 fra 1926, og den smukke originale racerbil blev behørigt beundret af selv de mest kræsne bilkendere.

Kombinationen af race og opvisning på Danmarks længste og smukkeste racerbane tiltrak i år et rekordstort publikum og billetsalget er opgjort til 26.100. Børneulykkesfonden fik lørdag overrakt en check på 85.000 kroner – det kontante resultat af, at alle fredagens entréindtægter gik ubeskåret til dem.


Feltets ældste bil var danske Peter Koux's smukke Bugatti 37 fra 1926.
(Foto: Allan Samsøe Voss)

Classic Race Aarhus evaluerede 22. maj årets arrangement, hvilket i praksis næsten markerer startskuddet på planlægningen af næste års løb, der finder sted 16.-18. maj 2014.

Classic Race Aarhus


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •