Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Folkerace

Landskamp-finale i Zulu Djævleræs vises direkte

Folkerace 
22/05/13 

Danmark - Norge
Gennem 7 sæsoner har Zulu Djævleræs været vist på TV2 Zulu samt TV2- hovedkanalen. Kombinationen af Folke Race og kändisser på slap line har ramt en stor seer-gruppe, hvor Zulu Djævleræs konstant har præsteret flotte seertal på begge TV-kanaler.
 


Chaufførerne går til makronerne i Zulu Djævleræs.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Baneleder Kaj Storgaard kikker tilbage: - Motorsport Nordjylland (MNJ) og Nysum Banen har været fundamentet for foreløbig 52 TV-optagelser. Det har været en spændende udfordring at videreudvikle racet, og i år oplever vi den ultimative afslutning. TV2 Zulu viser 4 timers uafbrudt LIVE-udsendelse søndag aften d. 26. maj med start kl. 17.00, hvor vinderne af den danske finale skal dyste mod nordmændene.


Der heppes flot på holdkammeraterne i pitten.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

I 2009 vandt nordmændene den skandinaviske finale i Djævleræs mod Sverige og Danmark. TV2 Zulu har svoret revanche i 2013, og har derfor engageret to landstrænere: Nicolas Kiesa og Jason Watt til coachning af de danske kändisser.

- Nicolas og Jason har virkelig været en forfriskende nyt pust i TV-udsendelserne, fortsætter Kaj Storgaard. – De er selvfølgelig også med på sidelinjen, når landskampen går i TV-luften på søndag. TV-værten: Thomas Skov og komikeren: Marie Egede samt den fartglade radiovært: Peter "Snebolden" Falktoft og OL-sølvvinderen i roning: Fie Udby har kvalificeret sig direkte til/på det danske landshold.


Jason Watt (t.v.) og Nicolas Kiesa har været engagerede landstrænere i Zulu Djævleræs 7.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

TV-værten Jimmy Bøjgaard og bramfrie Bowler Tage er klar i kommentator-boksen: - Det sidste danske mandskab bliver fundet ud fra en kvalificeret wild card-pulje. TV2 Zulu har inviteret nogle af de mest farverige Djævleræs-mandskaber til at dyste om den sidste plads på landsholdet. Gennem årene har 276 kendte ansigter lagt vejen forbi motorbanen i Himmerland, og heraf har der naturligt været nogle gengangere.


Røverheatet er et flot højdepunkt i hver TV-udsendelse for Zulu Djævleræs
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

Kaj Storgaard ser frem til en spændende TV-aften med en cocktail af dramatik og spændende race på motorbanen: - Ca. hver halve time vil der blive afviklet heats: wild card-udpegning, kvalifikation til startplaceringer, 1. heat (mænd), 2. heat (piger), djævleheat og røverheat. En hel dags TV-optagelser bliver presset sammen til 4 timer. Fra MNJ har vi derfor sat alle kræfter til således, at kändisserne IKKE går ned på manglende support af racere og campingvogne.

Selv ved genudsendelser har Zulu Djævleræs store seertal, og vandt et år æren som: Danmarks mest originale TV-program.


Jimmy Bøjgaard (t.v.) og Bowler Tage overrækker DM-pokalen 2013 til Thomas Skov og Marie Egede.
(Foto: Åge Keseler Kirketerp)

- Traditionen tro får fans'ene mulighed for at opleve TV-optagelserne LIVE, afslutter Kaj Storgaard. - Vi åbner portene midt på eftermiddagen søndag (kl. 15.00). TV2 Zulu ønsker at holde enkelte billedvinkler fri for tilskuere, men ellers er der mange muligheder for at komme tæt på

begivenhederne i den hæsblæsende landskamp.

For nogle sæsoner siden blev der lavet et computerspil med Zulu Djævleræs. TV2 Zulu har nu genlanceret spillekonceptet - til mobiltelefon. På: zulu.dk/zulu-djaevleraes-7 kan detaljerne omkring uploadningen studeres.

Motorsport Nordjylland

Åge Keseler Kirketerp

Læs mere om:
  • Nysum
  •