Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

OK Legend Car Cuppen indtog Århus’ gader

Legends Car 
21/05/13 

Kampen om Danmarks sjoveste racermesterskab er spidset til efter gadeløbet
I pinsen gjorde Danmarks sjoveste racermesterskab sit indtog i Aarhus’ gader. For første gang i løbsklassens historie var OK Legend Car Cuppen til start ved Classic Race Aarhus, der for fjerde gang blev afviklet rundt om Mindeparken med Marselisborg Slot og århusbugten som flotte kulisser.
 

De 24 deltagere i OK Legend Car Cuppen leverede tæt og underholdende race, hvor bilernes reducerede størrelsesforhold på 5/8 blev udnyttet til fulde til at levere mange overhalinger og tætte nærkampe.


De tre bedste i det sidste løb i Classic Race Aarhus (fra venstre): Kenneth Jensen, Frederik Nymark og Jesper Egebart.

Nicholai Sørensen, Sindal, leverede de fleste, da han i lørdagens løb kørte sig fra en startposition som nummer 10 til en føring i løbet af blot tre omgange – en føring, han holdt helt frem til det ternede flag, hvor han tog sin første sejr i denne sæson. Helt så godt gik det dog ikke i søndagens to løb, hvor nordjyden i det første måtte tage sig til takke med en ottendeplads, mens han i det sidste løb blev elimineret i et sammenstød med Christian Høgh, Skødstrup, og Lasse Rolighed, Århus.

Søndagens to løb blev domineret af kvartetten Kenneth Jensen, Langå, Jesper Egebart, Børkop, Frederik Nymark, Hadsten, og Mads Caprani, Randers. Sidstnævnte blev mester tilbage i 2010, og selv om Classic Race Aarhus var hans første løb i et år i klassen, så beviste han i den århusianske betonkanal, at han ikke havde glemt håndværket. Begge søndagens løb førte han således, men begge gange måtte han dog overgive sig for presset fra Frederik Nymark og Kenneth Jensen, som sluttede løbene som etter og toer.


Lars Mogensen (midten) og Willy Jørgensen (t.h.) delte førstepladserne i oldboys-kategorien, hvor Freddie Veje (t.v.) forsvarede sin førsteplads.

Jesper Egebart kom til Classic Race Aarhus med mesterskabsføringen, men det var først mod slutningen af det tredje og sidste løb, at han blandede sig i toppen, og det betød, at han måtte overgive førstepladsen i tabellen til Kenneth Jensen, der nu fører med seks point.

Blandt oldboys-kørerne var Lars Mogensen, Silkeborg, tilbage i sin egen bil, der var blevet genopbygget efter sin flyvetur ved sæsonpremieren på Ring Djursland, og midtjyden fik indhentet meget af det tabte. Han var således hurtigste veteran i tidtagningen og i to af de tre løb krydsede han målstregen som bedste oldboys-kører. I lørdagens løb gik oldboys-sejren til Willy Jørgensen, Padborg, der nu blot er seks point fra den førende i tabellen, Freddie Veje, Kirke Hyllinge.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 19/05/13 - Mindeparken (Gadeløb) - Legends Car - DM
  •