Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24 Hours

Michael Christensen udgik af 24-timers løb

24 Hours 
21/05/13 

Porsches juniorkører ramt at køresyge på Nürburgring
Porsches officielle juniorkører Michael Christensen oplevede et af karrierens mest dramatiske løb, da han i Pinsen deltog i 24-timers løbet på Nürburgrings Nordschleife. Den 22-årige dansker stillede op i en Porsche 911 GT3 for Manthey-teamet, og overtog bilen søndagaften i tørvejr
 

”Men det blev pludseligt regnvejr – så voldsomt at jeg fik hjulspin med 200 km/t,” fortæller Michael. ”Og under de forhold er der altså rigtig langt tilbage til til pitten. De 15-16 km på slicks i øsende regnvejr er noget af de vildeste jeg har oplevet i en racerbil.”

Danskeren blev i bilen mens regnen fortsatte og mørket faldt på. ”Jeg fik det mere og mere dårligt og til sidst kastede jeg op i styrthjelmen. Jeg var simpelt hen blevet køresyg på grund af det ringe udsyn: Man kunne ikke se hvornår bakkerne kom – det var vildt ubehageligt.”


Michael Christensen
(Foto: Grand Prix Photo)

Løbsledelsen valgte til sidst at afbryde løbet, og det blev først genoptaget igen mandagmorgen efter næsten 10 timers pause.

”Vi fulgte fornuftigt med, men kun en time før mål mistede en af mine codrivers herredømmet og ramlede ind i autoværnet så vi måtte udgå. Ærgeligt – men jeg fik kørt en passe kilometer, jeg fik samlet god erfaring på Nordschleife og jeg fik vist at jeg kunne følge med de hurtigste i feltet,” fortæller Michael.

24-timersløbet blev vundet af danske Nicki Thiim, der havde Bernd Schneider, Sean Edwards og Jeroen Bleekemolen som codrivers.

Michael Christensen tager direkte fra Nürburgring til Monte Carlo, hvor han i weekenden deltager i anden afdeling af Porsche Mobil 1 Supercup, der afvikles i sammenhæng med Monacos formel 1 Grand Prix.

24-timers løb på Nürburgring 2013 – resultat:

1) THIIM/Schneider/Edwards/Bleekemolen - Mercedes
2) Martin/Piccini/Buurman/Göranssson - BMW
3) Graf/Jäger/Seyffarth/Bastian - Mercedes
...
10) SIMONSEN/Turner/Mücke/Lamy - Aston Martin

Udgået ...
CHRISTENSEN/Bachler/Rennauer/Illbruck - Porsche

Peter Nygaard


Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Nürburgring
  • 20/05/13 - Nürburgring - 24 Hours
  •