Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Michel Nykjær slog verdenseliten

WTCC 
20/05/13 

Den danske racerkører vandt i WTCC i Salzburg
Michel Nykjær er nu definitivt blandt verdens bedste racerkørere i standardbiler. Det satte han en tyk streg under på den lynende hurtige Salzburgring i Østrig her i weekenden, hvor han søndag for anden gang i år med sin Chevrolet Cruze slog sine konkurrenter.
 

Michel Nykjær startede på pole i første løb, som han førte fra start til mål.

”Jeg tog starten foran James Nash i en identisk bil. Jeg var hurtigere i svingene, men han kunne hænge på ved slipstreaming på de meget hurtige langsider, men med taktisk kørsel holdt jeg ham bag mig fra start til mål,” fortæller Nykjær.


Michel Nykjær vinder i Østrig
(Foto: FIA WTCC)

I andet løb kæmpede danskeren om fjerdepladsen med portugiseren Tiago Montero i en Honda.

”I et af de sidste sving lå vi side om side med 230 kilometer i timen, men han havde inderbanen, så jeg trak mig for at være sikker på at få gode point med hjem,” siger Nykjær.

Hermed er danskeren, der kører for det private, svenske team, NIKA Racing, nu oppe på fjerdepladsen i verdensmesterskabet og atter inden for rækkevidde af andenpladsen, som han havde efter sin første sejr i Marokko.


Michel Nykjær på vej mod toppen
(Foto: Michael Eisenberg)

Får ikke længere hjælp
Det mest professionelle team i WTCC er Ray Mallocks Chevrolet-team, der bygger på sidste års officielle VM-vindende team, men de droppede udveksling af informationer med danskeren, efter at han begyndte af slå teamets egen professionelle kører, der flerdobbelte verdensmester Ivan Muller.

”Vi får ikke længere tips fra dem til opsætning af bilen,” beretter Nykjær, der tilføjer: ”Men vi er stolte og glade i NIKA Racing over, at det kan lade sig gøre at slå de store team to gange inden for kort tid, det giver også mere styrke i det fortsatte arbejde for at finde flere sponsorer, hvilket er nødvendigt for at få økonomien til at hænge sammen,” slutter den danske racerkører.

Med en aktuel placering som nummer 4 i World Touring Car Championship og nummer 2 i Yokohama Drivers' Trophy, privatkørernes mesterskab, kan Michel Nykjær tillade sig at se lyst på resten af sæsonen.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Salzburgring
  • 19/05/13 - Salzburgring - WTCC
  •