Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Salzburgring - kvalifikation

WTCC 
19/05/13 

Én skandale
Michel Nykjær starter i pole til det første af søndagens to løb i WTCC mesterskabet på Salzburgring i Østrig.
14 kørere blev inddraget i en undersøgelse efter kvalifikationen og 12 af disse fik både bødestraf og blev rykket tilbage i feltet som straf.
 

Michel Nykjær starter i pole position i søndagens første løb. Egentlig havde Michel Nykjær kørt sig ind på en startplacering som nummer 5, men så var det at stewards greb ind og ændrede resultatet.

Resultatet blev ændret fordi kørerne angiveligt at en lang række kørere forsøgte at slipstreame sig til et bedre resultat. Den handling blev luret af de forankørende som satte farten ekstra-ordinært meget ned. Der er rapporter om hastigheder ned til 30 km/t som er meget lav for en WTCC med gearing til en lang langside som Salzburgring har. Det gav flere sammenstød og stewards og officials har vurderet at hændelserne og kørernes handling er blevet vurderet som værende usportslige. Stewards støtter sig blandt andet til Appendix L, kapitel 4, afsnit 2e som på godt dansk siger at det ikke er tilladt at køre unødvendig langsomt.

De 12 kørere som blev fundet skyldige i en eller flere forseelser har fået straf i form af tilbagerykning i starfeltet samt bødestraf fra 1000 til 6000 €uro.

Ændringen af resultatet betyder at Michel Nykjær starter i forreste startrække med James Nash ved siden af. De store profiler som Yvan Muller, Gabriele Tarquinig, Tiago Monteiro og Rob Huff, får fornøjelsen af at starte i den nederste del af feltet og skal kæmpe sig frem gennem feltet. Der er lagt op til et spændende første løb lige over middag.

Dons

Læs mere om:
  • Salzburgring
  • 19/05/13 - Salzburgring - WTCC
  •