Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

VM-biler starter i RMB Danmark Rallysprint

Rally Sprint 
17/05/13 

Pål Try og Svein Frustøl deltager pinsens rallysprint i Horsens
Det bliver ikke kun en række af Danmarks bedste rallykørere, man i weekenden kan opleve ved det rallysprint, som Rygmarvsbrokforeningen pinselørdag i Horsens afvikler i samarbejde med Horsens Automobil- & Motor Klub og Ikast og omegns Motor Klub.
Med i feltet er også et par nordmænd, der starter med to særdeles potente rallybiler.
 

”Pål Try og Svein Frustøl har meldt deres ankomst til rallysprintet på lørdag,” fortæller Leif Hedegaard, der er landsformand for Rygmarvsbrokforeningen. ”Jeg glæder mig virkelig til at se, hvad de kan præstere på den rallysprintbane, vi opbygger i Horsens’ sydlige industrikvarter.”


Pål Try er giver den gas ved RMB Danmark Rallysprint

Landsformandens glæde og forventning er forståelig. Det er nemlig ikke nogen tilfældige biler, som de to nordmænd kommer til start med i RMB Danmark Rallysprint. ”Det er VM-biler, som Pål Try og Svein Frustøl starter med,” siger Leif Hedegaard. ”I begge tilfælde er der tale om Ford Focus WRC-biler med firhjulstræk og mere end 300 hestekræfter under motorhjelmen. Pål Trys bil er tidligere blevet anvendt ved VM-løb af Colin McRae, mens Svein Frustøls bil har haft Markko Märtin som chauffør.”


Svein Frustøl har før begejstret det danske rallypublikum

At Pål Try og Svein Frustøl vil kunne kæmpe med om sejren ved RMB Danmark Rally, bevidner deres tidligere starter på dansk grund om. Flere gange har det norske makkerpar således været til start i danske rallysprints. Pål Try blev i 2009 den første ikke-dansker, der vandt Rally GP’et i påsken i Kongensbro, og hans makker Svein Frustøl kunne senere samme år tage sejren i finalen ved det traditionsrige Rallyshow i Fårvang. RMB Danmark Rallysprint finder sted lørdag med første start klokken 12.30 i den sydlige det af Horsens’ industrikvarter.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Horsens
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: