Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Hill Climb

Peugeot på Mont Ventoux

Hill Climb 
18/05/13 

Den afsluttende test af Peugeot 208 T16 Pikes Peak
Peugeot Sport har valgt Mont Ventoux, et legendarisk Tour de France bjerg, til den afsluttende test af deres Peugeot 208 T16 Pikes Peak med Sébastien Loeb bag rattet.
 

Pikes Peak køres i Colorado, USA, den 30 juni og Peugeot har vurderet at Mont Ventoux er det bedste sted at teste inden afrejsen til USA. Den specielt byggede Peugeot 208 T16 Pikes Peak skød samtlige 875 hestekræfter af under denne test.


Sébastien Loeb tester Peugeot 208 T16 Pikes Peak på Mont Ventoux
(Foto: Peugeot Motorsport)

Siden bilen gennegik den første bjergtest, er der retttet og videreudviklet en del på den, og der er kørt rigtig mange bane test kilometer af Grégory Guilvert. Den afsluttende test blev selvfølgeligt gennemført med Sébastien Loeb bag rattet i Peugeot 208 T16 Pikes Peak, og det giver også bedste mening, da det er ham der skal køre bilen i USA.

Efter testen sagde Sébastien Loeb at bilen stadig er ’vild’ og mekanisk fungerede den rigtigt godt. Der er dog stadig et problem med styringen af bilen, for Sébastien Loeb kan ikke styre den præcis som han ønsker det, og det problem skal løses inden der skal køres Pikes Peak, siger han.


Peugeot 208 T16 Pikes Peak
(Foto: Peugeot Motorsport)

En ’lille’ sjov detalje på denne Peugeot 208 T16 Pikes Peak. Kig på bagvingen af denne bil, og spørg dig selv hvor du har set den før? Det er bagvingen fra en skrottet Peugeot 908 HDI FAP Le Mans racer, der er genbrugt på denne specielle Pikes Peak bil.


Peugeot 208 T16 Pikes Peak vs Peugeot 405 T16 Pikes Peak
(Foto: Peugeot Motorsport)

Vejgaard

Læs mere om:
  • Sebastien Loeb
  •  
     

    Hill Climb nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: