Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Super Cup

Flot sæsonstart for Nicki Thiim i Porsche Supercuppen

Porsche
Super
Cup 

16/05/13 

Det kunne næsten ikke have artet sig bedre for Nicki Thiim i sæsonens første løb i Porsche Super Cuppen.
Det er altid et mål at komme på podiet, og når så sæsonen starter ud på den måde, så kan det næsten ikke gøres bedre.
 

En fri træning hvor Nicki Thiim kørte stort set perfekt og kørte hurtigste tid af alle, lagde grund til visse forhåbninger for den unge danske kører. Men baneforholdene var noget anderledes da kvalifikationen skulle køres. Det resulterede i en måske noget skuffende startplacering som nummer 10 for Nicki Thiim.

"Det var noget skuffende kun at blive 10'er i kvalifikationen. Efter at Formel 1'erne havde haft en af deres sessioner, føltes det som om at baneforholdene havde ændret sig ret meget, og vi derfor fik besvær med vejgrebet. Det må vi arbejde med til søndagens løb, og lad os så se hvad der sker."

Søndag sidst på formiddagen skulle løbet køres. Og det blev faktisk et godt og underholdene et af slagsen, for alle kæmpede for og om deres placeringer. Nicki Thiim fik en rigtig god start og allerede på anden omgang ud af de 14 planlagte, var Nicki Thiim fremme på sjette pladsen.


Nicki Thiim på vej mod sin podieplacering
(Foto: Porsche Media)

Det skulle dog vise at det var noget besværligt at komme længere frem i feltet. Nicki Thiim og Robert Lukas kæmpede hårdt, men også fair med hinanden om femtepladsen og efter et par omgange lykkedes det for Nicki Thiim at komme forbi Robert Lukas. Næste forhindring for Nicki Thiim, var landsmanden Michael Christensen. Han blev overhalet på niende omgang.

Næste 'opgave' var to kørere i form af Kuba Giermaziak og Michael Ammermüller der allerede var igang med deres egen lille fight. Den blev nu udvidet til at være mellem tre kørere. Det var samtidigt kampen om tredjepladsen. Nicki Thiim valgte her lige at se tingene lidt an for at se om chancen ville byde sig. Og det gjorde med en omgang tilbage. Giermaziak og Ammermüllers biler berørte hinanden lidt mere end hvad godt var. Det sænkede farten for de to og den mulighed benyttede Nicki Thiim sig af og var fremme på andenpladsen. Men så rendte løbet tør for omgange.


Nicki Thiim fejrer andenpladsen
(Foto: Porsche Media)

"Sikke et race. Det var helt utroligt. Jeg tror at det er et af de bedste løb jeg nogensinde har kørt." - sagde Nicki Thiim efter løbet.

Næste løb i Porsche Super Cuppen køres d. 25. maj i forbindelse med Formel 1 Grand Prix i Monaco.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Nicki Thiim
  • Circuit de Catalunya
  •