Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Honda vender tilbage til Formel 1

Formel 1 
16/05/13 

McLaren får nye motorer i 2015
Efter flere ugers spekulation, og meldinger ved det forgangne spanske Grand Prix om at McLaren ikke havde anvendt optionen på at forlænge kontrakten med Mercedes, er det nu sikkert at Honda vender tilbage til Formel 1 for at blive leverandør til McLaren. Det kan vise sig at blive en succes - hvis alt falder rigtigt ud.
 

Hvor Martin Whitmarsh har været meget afvisende overfor rygterne, eller i det mindste har forsøgt at nedtone dem, så er der nu kommet ro omkring teamets fremtid. Honda og McLaren har i dag i fællesskab fortalt at teamet fra og med 2015 bliver til "McLaren-Honda". Tidligere har det været en meget succesfuld kombination i slutningen af 1980'erne og starten af 1990'erne. Her vandt McLaren og Honda i fællesskab 44 Grand Prix'er og 8 VM-titler. Og der er store forventninger.


(Foto: Honda Denmark)

"For alle som arbejder for firmaet, er tidligere tiders præstationer noget der lægger ekstra pres på os. Det er et partnerskab som er synonym med succes. På vegne af alle hos McLaren og alle de som elsker Formel 1, er jeg glad for at byde Honda velkommen tilbage til sporten," siger Martin Whitmarsh.

Honda er allerede gået i gang med at udvikle motoren til 2015 - og det faktum at de 'først' kommer til i 2015 kan vise sig at være noget nær en perfekt timing. Som bekendt skifter Formel 1 næste år over til V6-motorer, og specifikationerne som bliver anvendt i det første Grand Prix bliver fastfrosset, så der ikke kan udvikles yderligere. Modsat har Honda en gylden chance for at arbejde videre på deres egne motorer, kigge konkurrenterne over skulderen og finde frem til hvad der virker, og hvad der ikke virker, inden de forud for 2015-sæsonen får deres motor 'fastfrosset'. Omvendt får McLaren en række sæsoner som ser ud til at blive mindre interessante, og især 2014 kan blive besværlig for dem hvor Mercedes kommer til at holde øje med hvert forsøg på at kigge lidt nærmere på motordelene.


Takanobu Ito (th.) er klar til at give McLaren Honda-motorer i 2015
(Foto: Honda Danmark)

Honda træk sig ud af Formel 1 efter 2008-sæsonen og overlod resterne til det der blev Brawn GP - som hentede mesterskabet med Mercedes-motorer. Teamet blev siden til Mercedes GP, så det er lidt skæbnes ironi at de to teams henover årene har gennemført en polvending. Honda er i dag stærkt involveret i blandt andet IndyCar-serien, hvor der også anvendes V6-motorer. Noget af den teknologi kan efter alt at dømme genanvendes i udviklingen frem mod 2015.

For Formel 1 er det også en god nyhed at der kommer flere motor-leverandører ind, og det kan give bedre konkurrence.

Benji

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  •