Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans - testdag

Le Mans testdagen

Le Mans
testdag 

21/05/13 

Le MansDen næste alvorlige prøvelse for de 56 biler der skal deltage på Le Mans, er den officielle test dag, der afvikles søndag den 9. Juni på den berømte 13.629 kilometer La Sarthe bane.
 

De officielle test sessions køres søndag den 9. Juni, alle teams skal være på banen allerede den 7. Juni, hvor teknisk kontrol starter. Teknisk kontrol afvikles over to dage, den 7. Og 8. Juni.

Det er frivilligt at deltage i denne officielle Le Mans testdag, men de fleste teams plejer at deltage. Dog er der den regel at hvis du er race debutant på Le Mans, skal du køre mindst 10 omgange på testdagen, for at få lov til at stille til start ved 24 timers løbet i slutningen af Juni.

Ud over de 56 biler der kommer til start ved 24 timers løbet på Le Mans, kommer der flere teams som har lyst til at teste på den legendariske bane.

Den officielle testdag afvikles som nævnt ovenstående den 9. Juni og typisk afvikles de over to sessions, formiddag og eftermiddag, med slut klokken 18.

Blot én uge efter den officielle test skal alle teams være tilbage på Le Mans, for Søndag den 16. Juni klokken 14:30 starter den officielle teknisk kontrol af bilerne op i mod 24 timers løbet på Le Mans, som køres den 22. - 23. Juni 2013

Vejgaard

Læs mere om:
  • Le Mans
  • 09/06/13 - Le Mans - Le Mans testdag
  •